Masini-motoare

Un prieten pasionat de mașini îmi spunea acum cîțiva ani că Tesla a dat semnalul construirii mașinilor electrice, dar în momentul în care companiile mari automotive se vor implica serios în domeniul ăsta cei de la Tesla vor pierde teren.

Unii spun că merge suficient de bine (pentru o colecție de piese de rezervă reciclate de francezii de la Renault) pentru a-i duce la destinație. Mai ales dacă n-ai pretenții la performanță sau confort.

Fiecare are motivele lui pentru a-i place (iubi) sau nu motoarele pe două roți: te strecori ceva mai ușor prin traficul intens, te simți mai liber și mai viu, îți sînt practice, etc.

670 de cai putere, autonomie de 320 de km. Motoare pe bază de hidrogen a căror emisii sînt la fel de banale precum apa, cu mențiunea că produsul reacțiilor din interior (vapori de H2O) conține hidrogen și ar putea să explodeze.

Multă lume apasă prea tare pe accelerație, în ciuda semnelor de circulație care le limitează (sau ar trebui să limiteze) viteza de deplasare și în ciuda faptului că știu că neadaptarea vitezei produce accidente și ucide oameni.

Chestia asta e oniine de aproape 2 ani și încă arată destul de bine, la cel 600 de cai putere pe care-i are la bordul luxos. Dacă vrei să visezi la ceea ce nu-ți poți permite află mai multe informații de aici.

Un atelier de vizitat data viitoare cînd voi ajunge prin sudul orașului Los Angelesul. Nu pentru Keanu Reeves (deși-l apreciez ca actor), ci pentru că, pur și simplu, nu vreau să plec de acolo cu mîna goală.

O mașinuță simpatică, electrică, controlată de microprocesor (și inteligența artificială din spatele lui), ce poate depăși la 320 km pe oră. Nu, numele n-ar trebui să te păcălească: i-au spus Robocar, dar e mai aproape de ceea ce ar produce Skynet de obicei. Nu mă aștept să o văd prea curînd pe străzi, deși algoritmii folosiți pe pistă ar funcționa și în afara ei, dar în cîțiva ani numărul Inteligențelor Artificiale din trafic îl va depăși pe cel al șoferilor cu experiență.

E perfect pentru momentele în care ți-e prea somn ca să conduci, sau dacă vrei să-ți transformi mașina într-un birou și ți-e prea lene să conduci pînă acasă.

Dacă tot e iarnă, iar frigul și precipitațiile îți fac probleme în trafic, poate vrei să afli ce se întîmplă sub capota mașinii tale pe măsură ce motorul începe să se încălzească. Cu ajutorul unei camere cu termoviziune, evident.

Temperatura exterioră: aproximativ -6 grade Celsius, mașina (un Subaru Crosstrek din 2016) nefiind pornită de cel puțin 24 de ore.

O nouă ediție de verificare auto gratuită, cea de toamnă, va avea loc luna asta la D&C Volkswagen (Calea Clujului 287, Oradea) între 10 octombrie și 30 noiembrie (între orele 08 și 18).

Dacă ești șofer și scoți mașina (sau motocicleta) din garaj măcar o dată pe săptămînă nu mai e nevoie să-ți spună nimeni care-s problemele traficului urban sau care-i senzația așteptării unui semn de viață din partea șoferilor din coloana în mijlocul căreia ești. Cu cît e mai mare experiența cu atît am nevoie de mai puține cuvinte să-ți explic toate astea.

Dar, stai, există soluții!

La cum merg lucrurile în industria auto, de ce nu ți-ai transforma în cîțiva ani autovehiculul într-un birou? Sau într-un cămin temporar atunci cînd ești mult pe drum.

  • redu viteza pînă la evitarea oricărui pericol
  • mărește distanța dintre tine și ceilalți șoferi
  • aprinde luminile ca să vezi mai bine și ca să fii cît mai ușor de observat
  • dacă vizibilitatea e mult prea redusă trage pe dreapta și oprește
  • dacă ai o problemă (orice problemă ce te împiedică să conduci eficient) trage pe dreapta și oprește

Autovehiculele autonome au început deja să scoată plăcerea din șofat (deși, recunosc, vor fi a dracului de utile in momentele de prostie, oboseală și / sau beție a șoferului obișnuit) și vor schimba tot mai mult peisajul străzilor și șoselelor lumii în următorii cîțiva ani.

... este un îndrăzneț și așteptat pas înainte, chiar dacă pe termen lung nu va avea o valoare prea mare: companiile producătoare de autovehicule s-au înscris deja în cursa programării produselor lor. Inteligențele Artificiale sînt după prima (sau a doua?) curbă mai încolo, moment în care nu prea va conta ce marcă scrie pe mașină sau pe motocicletă ci doar cît de eficient îi este codul.

Nu-s tocmai sigur că o să-mi duc mașina la verificat vara asta (îi este frică de ace și mi-e greu s-o conving că e totul în regulă), dar e bine de știu că D&C Audi Oradea (pe Calea Clujului) oferă verificare auto gratuită în perioada 15 iunie - 31 august 2017.

Se spune că poți beneficia de campanie indiferent de marca autovehiculului și anul de fabricație. Se vor verifica:

Un prototip de motocicletă electrică care își păstrează singur echilibrul, chiar și atunci cînd este oprit (datorită giroscoapelor din roți), lansat ca parte a aniversării centenarului BMW.

Arată chiar bine, dar rămîne de văzut dacă va fi una dintre motocicletele viitorului. Între timp, însă, poți afla ceva mai multe informații despre ea aici.

Sau, cu alte cuvinte, cum să-ți vinzi mașina cu stil.

Artistul creator de efecte speciale Eugene Romanovsky vroia să-și vîndă SUV-ul din 1996, așa că a creat o reclamă de două minute. Iar rezultatul e magnific.

1 milion de mașini electrice în Germania în 2020? Ceva ce sună bine, chiar dacă e cu vreo 30 ani mai tîrziu decît ar fi trebuit să fie. Lucrurile se mișcă încă un pic mai încet decît ar trebui, dar se mișcă într-o direcție relativ bună (personal aș prefera un motor hibrid în locul celui în întregime electric, fără a fi însă unul cu combustie internă folosind carburanți fosili).

Iar investițiile în vehiculele electrice (autovehicule și motociclete) vor continua: nu mi-aș băga banii într-o Tesla știind că voi avea la dispoziție un BMW sau Mercedes. Harald Krueger, CEO la BMW AG, discută despre importanța investițiilor în acest domeniu.

Subcategorii

Masini-motoare - Dacia Renault

Masini-motoare - Motociclete

Masini-motoare - Hummer

Masini-motoare - BMV

Masini-motoare - tehnologii

Masini-motoare - accidente

Masini-motoare - Nissan

Masini-motoare - confuzii

User Rating: / 1
PoorBest  
Masini-motoare - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.