Despre păsări se spune că sînt urmași ai dinozaurilor, singura specie care a supraviețuit cataclismului de acum 65 de milioane de ani pentru că s-au hrănit cu semințe atunci cînd carnea și vegetalele erau tot mai puține.

Un pui fosilizat aduce noi informații despre evoluția păsărilor în timpul perioadei în care dinozaurii au stapînit Pămîntul: fosila de 127 milioane de ani aparține erei mezozoice (care a început acum 250 milioane de ani și s-a terminat acum 65 milioane de ani - cu aproximație) și aparține unui grup de păsări preistorice denumite Enantiornithe. Măsurînd mai puțin de 5 cm, avea numai cîteva grame cînd era în viață.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Pasăre fosilizată acum 127 milioane de ani - Dan-Marius Sabău - Lumea vie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.