Cum ar fi ca veganii să formeze în timp o specie distinctă de oameni incapabili să digere carne? Ce-ai zice dacă religioșii ar forma peste cîteva secole o specie de oameni ceva mai docilă și mai ușor de controlat decît restul? Cum te-ai simți dacă te-ai lua la întrecere cu sportivii de performanță ai mileniului viitor și să nu ai nici o șansă să îi întreci, oricare ar fi sportul respectiv?

S-ar putea să nu-ți placă măcar o parte din ideile astea, dar modurile în care o specie de ființe vii se transformă în două sau mai multe specii diferite permit schimbarea oamenilor în funcție de stilul de viață ales.

Dacă crezi că speciile noi apar din cauza unei bariere fizice imposibil de trecut (canionul unui rîu, o mare nou sau lava unui vulcan) nu te-ai înșela prea tare: distanța și lipsa schimburilor genetice între membrii unei specii pot duce la apariția unor exemplare suficient de diferite genetic pentru a fi incapabile să se împerecheze.

Însă nu e singura metodă de apariție a unei specii noi: uneori introducerea în alimentație a unor mîncăruri noi duce la modificări genetice, fără ca cele două grupuri (despărțite în funcție de alimentele preferate) să înceteze să coexiste în același spațiu.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Cum se formează speciile - Dan-Marius Sabău - Lumea vie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.