Go (în japoneză: 囲碁 igo, chineză: 圍棋 wéiqí, coreeană: 바둑 baduk) este un joc strategic pentru doi jucători, unul dintre jocurile tradiționale japoneze, deși își are originea în vechea Chină, între anii 2000 î.e.n și 200 î.e.n. Denumirea sub care a ajuns cunoscut jocul provine termenul japo nez igo, preluat în engleză sub forma go.

Obiectivul jocului este de a delimita cu piesele proprii un număr cît mai mare de puncte. Regulile de joc sunt foarte simple și pot fi învățate cu ușurință - există, totuși, unele mici diferențe în funcție de zona geografică, dar ele crează probleme doar la 1 din 10 din jocuri. Go este un joc complex, comparabil numai cu șahul, și vi-l recomand. Regulile din înregistrarea alăturată sînt cele obișnuite în Japonia.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Cum să înveți Go (regulile japoneze) - Dan-Marius Sabău - Jocuri: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.