Mîine va începe a XXII-a ediție a jocurilor olimpice de iarnă în orașul Soci, Rusia. Ele se vor termina în 23 februarie, peste două săptămîni, timp în care vor avea loc 98 de probe sportive în cadrul a 15 sporturi (o parte dintre ele avînd loc stațiune Krasnaia Poliana). Cei care vor avea răbdare și interes să urmărească pînă la capăt t oate aceste detalii ale evenimentului sportiv de iarnă a lui 2014 nu vor avea cum să nu observe caracteristicile fizice ale sportivilor. Chiar dacă anumite aspecte, precum înălțimea, vor fi greu de estimat cu exactitate (în lipsa eventualelor informații furnizate de către televiziuni), aspectul fizic general al alteților dintr-o anume competiție se încadrează într-o singură categorie: nu veți vedea schiori grași sau prea masivi, nici patinatori foarte înalți.

Modul în care atleții participanți la olimpiade s-a schimbat de-a lungul ultimilor 90 de ani poate fi neașteptat pentru unii, dar nu este tocmai neobișnuit. în 1924 olimpicii se încadrau în medie: nici prea grași, nici prea slabi, nici prea înalți și nici prea scunzi. Probabil nu ieșeau cu nimic în evidență în mulțime, atîta vreme cît nu-și purtau cu ei ustensilele sportului și nici nu erau prea mult sub lumina reflectoarelor. Acum, însă, atleții participanți la olimpiade sînt oameni specializați sau supraspecializați din punct de vedere fizic pentru a se încadra într-un loc fruntaș în ramura lor sportivă. Animația de mai sus vă oferă cîteva detalii în acest sens.

Iar dacă vă interesează cîteva chestii interesante despre olimpiadele ultimelor 9 decenii, despre atleți și medaliile pe care le primesc (sper că nu credeți că-s din aur) urmăriți animația alăturată.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Cum s-au schimbat olimpicii în ultimele 9 decenii - Dan-Marius Sabău - Jocuri: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.