O pagină de istorie care ar putea fi trecută cu vederea destul de ușor, dar pentru semenii noștri de acum două secole probabil a avut aceeași valoare ca aterizarea unui obiect terestru pe suprafața unei comete.

Prima persoană care a observat un asteriod a fost un preot curios de mișcările stelelor aflate deasupra capetelor noastre, în anul 1801. L-a denumit Ceres și l-a spionat cîteva zile pînă cînd Soarele i-a oprit activitatea. Pentru a-i urmări traseul pentru o perioadă lungă de timp a fost nevoie de inventarea unor noi formule matematice care-s folosit pînă în zilele noastre.

De atunci au fost detectați cîteva sute de mii de asteroizi doar în interiorul sistemului nostru solar. Animația e produsă de Reza Riahi și regizată de TED-Ed după o lecție de Carrie Nugent.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Primul asteroid a fost descoperit în 1801 - Dan-Marius Sabău - istorie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.