Cîștigător la un concurs la care n-am participat niciodată

Unul dintre mesajele nesolicitate (faimosul spam) primite în ultimele zile m-a anunțat că sînt cîștigător la un concurs la care n-am participat niciodată. Adresa de mail de la care aplecat mesajul n-are importanță, mai ales că este falsă, nici ip-ul sur să.

Salut !

Esti castigator! o EXCURSIE alaturi de cei apropiati!

Inregistreaza acum documentul anexat ca sa poti ridica castigul si hotaraste acum destinatia sau colecteaza castigul astazi in euro!!!
Downloadeaza documentul anexat, vizualizeaza-l si COMPLETEAZA-L!!

ATENTIE Oferta este disponibila numai pt posesorii Microsoft Windows.

Va dorim O zi buna.
Firma Resort Pensiune Heraldic Club Poiana Brasov!

Dacă ideea din titlu nu te-a făcut deja să zîmbești, atunci disponibilitatea ofertei doar pentru Microsoft Windows trebuie să te fi făcut să rîzi în hohote. Mai ales că știi foarte bine că mulți dintre virușii care rulează pe Windows (și de care colcăie cu grămada prin fișierul atașat mesajului) nu prea merg pe alte sisteme de operare. Sau că schema de cules fraierii atehnici de pe internet este deja clasică.

Dacă descarci și dezchizi fișierele atașate unor asemenea mesaje o faci pe riscul tău. A fi fraier și a nu cunoaște elementele de bază ale erei internetului nu te scuză de efectele neplăcute ale folosirii aparatelor moderne.