Facebook îti arata prietenii din apropiere

Acum cîteva zile echipa de la Facebook a anunțat o opțiune suplimentată integrată în aplicația pentru mobil pe care au realizat-o: Nearby Friends ar trebui să-ți arate o listă cu prietenii din apropiere. Am spus ”ar trebui” din două motive: încă nu am folosit-o ca să pot spune cu siguranță, în plus, nu toți prietenii vor fi disponibili. Inițial, pînă să aflu mai multe detalii, mă gî ndisem că s-ar putea ca toți obsedații de pe internet (și-s mai mult de o grămadă) vor sări să folosească aplicația asta pentru a fi mai aproape de persoana luată în vizor, dar progamul e suficient de configurabil pentru a-ți putea alege prietenii sau grupurile de prieteni pe care-i vrei prin preajmă.

Dar pentru asta trebuie să ai un telefon suficient de inteligent pentru a-ți afla poziția pe hartă (cu ajutorul GPS-ului, de exemplu), de genul celei folosite la afișarea zonei în care te afli atunci cînd publici mesaje pe Facebook cu ajutorul telefonului mobil. Dar Nearby Friends îți permite să-ți transmiți poziția aproximativă (de exemplu: sînteți la cîteva sute de metri depărtare unul de celălalt) prietenilor fără a fi nevoie să o publici pe perete. Poți să trimiți poziția exactă (coordonatele GPS atașate unei hărți) unui anume prieten, dacă dorești, împreună cu o perioadă de timp (de exemplu: te aștept încă un sfert de oră, sau voi fi aici pînă la ora 20).

Odată activată, Nearby Friends nu va fi dezactivată automat. Va trebui să o faci personal dacă dorești asta, dar pînă atunci vei fi anunțat periodic că aplicația îți transmite poziția aproximativă prietenilor. Pentru moment ea este gratuită, dar probabil cei de la Facebook vor încerca să facă niște bani cu ajutorul ei - rămîne de văzut cum.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează