Firefox 60 și Quantum

Firefox 60 a fost lansat în 9 mai 2018 și are activată de la bun început aplicația de autentificare web - adică autentificare în 2 pași și un nivel suplimentar de securitate.

Noua autentificare web permite utilizatorilor Firefox să folosească dispozitive de securitate (precum YubiKey, cititoarele de amprente de pe telefoanele inteligente sau sisteme de recunoaștere a feței precum Face ID de pe iPhone X) pentru a se conecta mai sigur la conturile online. Web Authentication or WebAuthn urmează să fie integrată în Chrome 67 și Microsoft Edge, în timp ce Safari doar o ia în considerare.

De asemenea, Mozilla a lansat Firefox Quantum for Enterprise, o versiune pentru afaceri care permite administratorilor să folosească politica grupurilor (Group Policy) pentru Windows și un fișier JSON care funcționează pe Windows, Mac și Linux. Organizațiile pot alege pentru Firefox Rapid Release (care e standardul) cu lansarea noilor caracteristici la fiecare 6 săptămîni sau Extended Support Release, situație în care navigatorul e actualizat anual.