De ce e bună neutralitatea internetului

Foarte pe scurt: neutralitatea aia e bună pentru că ne face pe toți egali din punctul de vedere al acesului la anumite site-uri și servicii. Da, desigur, există și o mulțime de mizerii și abuzuri care se fac pe internet, dar astea pot fi controlate prin legislația fiecărei țări și responsabilizarea proprietarilor site-urilor implicate.

Partea proastă a acțiunilor americanilor? Furnizorii de internet vor putea mări sau micșora fără nici o problemă viteza de acces a unui site sau chiar să blocheze accesul la el (nu că n-ar fi putut să o facă pînă acum, dar au fost împiedicați să o facă fără motive întemeiate, cum ar fi dovezi unor ilegalități sau o hotărîre judecătoreasc).

Partea și mai proastă a acțiunilor americanilor din aceste zile? Chestia asta ar putea da idei și celor din parlamentul și guvernului României. Iar gigeilor ăștia nu le pasă de românii care protestează pe străzi și pe internet. Tu cum ai organiza protestele fără acces la Facebook sau la site-urile dedicate acestor acțiuni? Vorbele spuse din gură-n gură ar putea avea rezultat, dar ceva mai limitat pînă acum (și probabil nu s-ar observa mare schimbare - protestele ultimelor luni nu au un succes deosebit, iar trecerea la un nou nivel e necesară).