Internet

Teren de vînzare în Paleu. Pe Facebook.

S-ar putea ca pentru unii să nu fie mare lucru, mai ales dacă lucrează în domeniu, dar pentru mine e ceva inedit - e prima oară cînd observ licitațiile pentru vînzarea de imobiliare (terenuri și case) promovate ca evenimente pe Facebook.

Firefox 60 și Quantum

Firefox 60 a fost lansat în 9 mai 2018 și are activată de la bun început aplicația de autentificare web - adică autentificare în 2 pași și un nivel suplimentar de securitate.

Proprietățile dezirabile ale ecosistemului Internetului tuturor lucrurilor

Ce poți să faci la ore mici ale dimineții, după ce-ai bibilit o mare parte a zilei cîteva site-uri și aplicații web ca să le faci să meargă mai bine (mai repede, mai corect, etc)? Păi... poți să-l asculți pe Vint Cerf discutînd la Nokia Bell Labs despre viitorul internetului tuturor lucrurilor și propeitățile dorite ale exosistemului IoT.

Cică lumea pleacă de pe Facebook

După scandalul Cambridge Analytica și Facebook nu e deloc surprinzător că șobolnii încep să părăsească corabia: mulți au știu la un nivel sau altul a conștiinței că datele lor personale sînt vulnerabile și n-au făcut prea mult ca să-și schimbe obiceiurile în timp ce altora pur și simplu nu le pasă. Toți au preferat să rămînă pe Facebook pînă au avut confirmarea ”trădării” și s-au ofticat.

O lună fără social media

Atunci cînd ai o viață activă și ai de unde alege dintr-o gamă largă de activități o lună fără social media nu e chiar atît de mult. Aproape că nici nu se simte. Dar dacă ți-ai construit viața în jurul dispozitivului mobil sevrajul primelor săptămîni departe de Twitter, Facebook sau Instagram e iadul pe Pămînt.

De ce e bună neutralitatea internetului

Foarte pe scurt: neutralitatea aia e bună pentru că ne face pe toți egali din punctul de vedere al acesului la anumite site-uri și servicii. Da, desigur, există și o mulțime de mizerii și abuzuri care se fac pe internet, dar astea pot fi controlate prin legislația fiecărei țări și responsabilizarea proprietarilor site-urilor implicate.

Viitorul Bitcoin?

Nenea ăsta e nițel amuzant: spune că Bitcoin (și cripto-mondele în general) are viitor. Și că vor apare tot mai mulți oameni care vor investi în așa ceva.

Internet interplanetar cu Disruption Tolerant Networking

Internetul a devenit deja o necesitate (sau o resursă, spune-i cum vrei) pentru multă lume, fie că lucrezi prin internet și faci aplicații pentru internet, fie că protestezi de zor împotriva guvernului care-ți conduce țara (indiferent dacă ești prin România sau America).

Firefox Quantum

Firefox este navigatorul preferat de cîțiva ani buni: chiar dacă consuma o grămadă de resurse, a oferit suficient de multe unelte (plugin-uri) pentru dezvoltarea web (cum ar fi firebug) și alte chestii utile pentru a-l face să fie cel mai des folosit.

Despre începuturile Kickstarter

Neil deGrasse Tyson și Yancey Strickler, confondatorul lui Kickstarter, discutînd despre site-ul ce-i ajută pe oameni să strîngă fonduri pentru proiectele lor.

Blocat de trollul psd-ist de #Oradea

În Oradea avem un gigel care-i apără partidul pînă în pînzele albe de-ai zice că psd-ului i-au murit susținătorii și a rămas singur pe baricade, cu un comportament ușor agresiv și certăreț (cel puțin pe Facebook), suficient cît să fie considerat un troll. Mai ales că are suficient timp să se ia în gură pe rețeaua socială cu destul de mulți oameni, și chiar nu înțeleg de ce - chiar atît de puține lucruri are de făcut un director economic la ambulanță?

Internetul în era Facebook

S-ar putea să ai cîte ceva de comentat la analiza celor de la The New York Times, dar dacă ai ajuns la articolul ăsta prin intermediul Facebook (sau, mai rău, dacă freci aplicația sau site-ul rețelei sociale cîteva ore pe zi) nu prea ai prea multe comentarii de adăugat.

Instagram blochează trolii folosind Inteligența Artficială

Libertatea de exprimare necenzurată îți poate face probleme, adică fie îți cenzurezi singur activitatea sau ți-o vor cenzura alții.

6 euro anual pentru domeniile .ro

Știrea săptămînii (una care s-a lăsat așteptată și n-a fost luată fără cîntecul de rigoare, tipic românesc) este că Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD) va introduce din martie 2018 un tarif de înregistrare și întreținere anuală pentru numele de domenii ”.ro”. Taxa va fi de 6 euro, fără TVA, pentru fiecare domeniu și va fi achitată după ce au trecut 5 ani de la înregistrare.

Hackerii au furat Game of Thrones

Sau cel puțin așa susțin unii: HBO a confirmat că niște hackeri au descărcat 1,5 terrabytes de date de pe serverele companiei, inclusiv un script din Game of Thrones și mai multe episoade ce urmează să fie difuzate pe post.

Bătaia altora pentru atenția ta

Dacă-ți petreci prea mult timp frecînd rețelele sociale sau aplicațiile dispozitivului mobil preferat ești persoana cea mai potrivită pentru a urmări înregistrarea alăturată.

Da, mă, ai tot timpul dreptate

Sau cum să trăiești într-o bulă informațională modernă, oferită de motoarele de căutare și rețelele sociale.

Despre viața socială a primatelor

Ceva ce-ar trebui să-ți dea de gîndit, măcar pentru cîteva minute. Mai ales dacă-ți petreci prea multe ore pe zi pe internet, cu laptopul în brațe sau telefonul inteligent în mînă.

Sex, violență și ură pe Facebook

Dacă ai impresia că lucrurile au început să fie (sau sînt pe cale să devină) poți oricînd să te retragi. Testînd mai mult sau mai puțin limitele rețelei sociale respective.

Dacă citești asta mașina ta îmi aparține

Sau bicicleta, motocicleta ori casa. Sau poate laptop-ul ori telefonul mobil. În funcție de ce ai și la ce vrei să renunți citind textul următor.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.