Cum sa memorezi tarile Europei cu tehnicile mnemonice

Unul dintre articolele destul de vehiculate în cursul zilei de azi (l-am văzut la mai mulți, vreo doi dintre ei chiar mi-au pomenit amuzați de chestia asta) are legătură cu geografia... și incapacitatea americanilor de a identifica țările europene pe hartă. De acolo este preluată imaginea alăturată, este un articol destul de hilar.

Nici cu romănii noștri nu mi-e jenă (unii dintre ei n-ar fi în stare să găsească Romănia pe o hartă nici dacă viețile lor ar depinde de asta) dar asta e un pic altă poveste.

Oricum, chestia de azi mi-a adus aminte de ceva ce-am urmărit în trecere acum cîteva luni, fără să dau (în acel moment) prea mare importanță. Filmulețul alăturat adică. Tehnicile mnemonice sînt niște metode științifice prin care poți învăța mai ușor anumite informații prin asocierea cu chestii ușor de reținut. Pentru moment nu o să insist asupra lor, deși va trebui să revin în viitor, dar cu ajutorul filmulețului alăturat vă puteți face o idee destul de clară. Este dedicat vorbitorilor de limbă engleză... sper să o cunoașteți destul de bine pentru a înțelege ce se spune.

La final să-mi spuneți cîte țări ați reținut urmărind filmulețul... Dar fără să trișați.