Efectele armelor de foc în America

Dacă trece cumva prin cap ideea că oamenii ar trebui să poarte arme de foc ca-n America ar fi bine să iei în calcul că numărul actelor de violență nu-s tocmai neglijabile. Atîta vreme cît dreptul de a purta arme de foc este însoțit de o educație solidă și controale psihiatrice periodice n-ar trebui să fie o problemă prea mare, dar nu de puține ori ele ajung în mîinile unor tîmpiți care se gîndesc prea puțin la cei din jur. Iar efectele pot fi devastatoare, chiar și-n cazul supraviețuitorii celor care încep să tragă încotro apucă.

Partea proastă e că nici autoritățile americane nu știu pe ce lume sînt, altfel încercările lor de a rezolva probleme n-ar fi atît de stupide și absurde: dacă nu-i înarmezi pe profesori pentru a-i proteja de elevii ucigași, măcar dă-le celorlalți elevi bolovani pe care să-i arunce în atacator. Fucking retards, right?

De ce nu le dau la fiecare cîte o armă și nu învață de mici cum s-o folosească? Cînd dreptul de a purta arme devine obligație numărul atacurilor o să urce drastic vreo lună după care o să coboare subit și o să rămînă acolo o perioadă nedeterminată.