Armele nu-s neaparat ceva rău, nici măcar cele de foc, cu condiția să ai disciplina necesară pentru a ști să le folosești. Nu mă refer doar la disciplina utilizării lor cu acuratețe (necesară în multe situații), ci la a ști cînd e bine să le folosești și cînd se recomandă să nu te atingi de ele.

Purtarea unei arme îi poate descuraja pe unii să abuzeze de tine (ăia care obișnuiesc să abuzeze se bazează pe faptul că nu există o reacție fermă care să-i oprească), dar poate de asemenea duce la o escaladare mult mai rapidă a violenței, mai ales atunci cînd e implicată o persoană cu probleme psihice (sau instabilă psihic). Iar ușurința cu care obțin unii arme (se estimează că civilii din SUA dețin între 270 de milioane și 310 milioane arme de foc și între 35% și 42% dintre cămine au măcar o armă) implică o mulțime de riscuri. Dacă toată lumea ar primi arme foarte reacțiile multora s-ar încadra într-un proverb vechi românesc: atunci cînd ai în mînă un ciocan toate ți se pare cuie.

Atacul din Los Angeles de acum cîteva ore (era cam ora 23 la ei, deja dimineață la noi) e doar un motiv în plus de a interzice folosirii armelor (de foc): un singur individ a omorît 50 de oameni și a rănit cel puțin 200. Conform cifrelor anunțate pînă acum, pentru că numărul morților s-ar putea să crească.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Un motiv în plus să interzici armele de foc - Dan-Marius Sabău - Internationalisme: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.