Investigat pentru blasfemie în Irlanda

Europenii sînt creaturi ciudate: o parte dintre ei se plîng de imigranții musulmani (după ce prin vest au fost izolați cîteva generații) în timp ce alții îi investighează pe comedianți (Stephen Fry în cazul ăsta) pentru că-și spun părerea despre o creatură căreia n-a reușit nimeni să-i dovedească existența.

Pe de altă parte, azi deputații au votat o lege care specifică că familia poate exista doar între un bărbat și o femeie, iar homosexualii nu se pot căsători (oficializîndu-și famiile pe care le-au întemeiar). O tîmpenie pe care parlamentarii sînt pe cale să o legalizeze la presiunea gigeilor religioși care se oripilează la ideea sexului între homosexuali sau la ideea că aceștia își întemeiază familii.

Dar nu ăsta e subiectul (chiar dacă familiile de homosexuali - cel puțin alea pe care le cunosc - vor continua să existe indiferent care este legislația acestei țări) acestei note ci blasfemia: nu m-ar mira deloc dacă cineva va prinde ideea din zbor și va încerca să limiteze libertatea de exprimare condamnînd opiniile ce-l ”discretizează” sau îl ”critice” pe zeul preferat. Mulți români sînt religioși doar de formă, dar unii religioși sînt suficient de nebuni ca să încerce așa ceva.