Ce s-a întîmplat aseară în Suedia?

Saddam Husein îl sună pe George W. Bush in 11 septembrie:

- Domnule președinte, doresc să îmi exprim condoleanțele pentru tragedia suferită... atît de mulți oameni... niște clădiri atît de frumoase... Doresc să vă asigur că nu avem nici o legătură cu ce s-a întîmplat. Nu am fost noi...

- Care clădiri? se miră Bush. Care oameni? Despre ce vorbești?

- Păi... cît e ora acum în America?

- E 8 dimineața!

- Ooooops! Scuze, revin într-o oră...

Gluma de mai sus e un pic cam morbidă (trebuie să ai un simț anume a umorului ca s-o apreciezi așa cum trebuie), dar se potrivește destul de bine ”dialogului” dintre Donald Trump și autoritățile suedeze din ultimele zile.

Scuzele oficiale spun că rățoiul ce ocupă postul de președinte nord american a fost informat prost și-ar fi înțeles aiurea (lucru aparent obișnuit) ceea ce s-ar fi întîmplat în Suedia vineri seara.

Dacă ar fi să mă iau după ce spun cei de la Agerpres, cartierul Rinkeby din nordul capitalei suedeze, Stockholm, a fost luni noaptea scena unor ciocniri violente între zeci de tineri și forțe ale poliției, după ce aceasta a operat o arestare într-o stație de metrou.

O știre falsă? O călătorie temporală? Sau poate, pur și simplu, o operațiune de amploare a serviciilor? Ce s-a întîmplat, de fapt, azi noapte în Suedia?

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează