Bogați versus săraci

Cred că am auzit vehiculate informațiile din știrea asta de cel puțin două sau trei ori în timpul acestei zile, fie pe la tembelizor fie pe la radio. Cu accentul pus pe ”ăia mulți și săraci”, evident, și o oarecare urmă de invidie (dacă am interpretat bine). ”Cum pot nesimțiți ăia să aibă atîția bani”, aproape că sugera reporterul. ”Trebuie să fi știut să profite mai bine de vremurile astea, sau să fi făcut ceva afaceri și nu ne-a dat și nouă o parte...”.

Bă... N-am resursele lui Bill Gates, Zuckerberg sau Bloomberg. N-am nici a suta parte din resursele celui mai sărac dintre ei (cel puțin pentru moment), dar parcă nu mă simt parte dintre săracii ăia (deși, dacă ar fi să mă iau după tonul reporterului ar trebui să fiu, cel puțin pe hîrtie). Norocul ți-l faci singur, iar pentru bani ai nevoie și de prieteni (care să te ajute să-i faci să circule).

Lumea nu a fost niciodată corectă cînd vine vorba de împărțirea resurselor. N-o să fie nici în următorii ani, chiar dacă Inteligențele Artificiale s-ar putea să niveleze un pic diferențe dintre cei mai bogați și cei mai săraci dintre oameni. Este în întregime treaba ta pe care treaptă între cele două extreme te vei găsi în acele momente.