Britanicii protestează

Pe motiv că (unii dintre ei) vor să rămînă în continuare în UE. Protestul e democratic, la fel și votul la referendum. Chiar și prostia (sau naivitatea celor prostiți de discursul de politician, spune-i cum vrei) este în întregime democratică, deși nu-i deloc sănătoasă.

Păcat că protestul din imaginile alăturate nu-i va ajuta prea mult: atunci cînd ai făcut deja o alegere (ca persoană, ca grup, ca popor) ar cam trebui să te ții de ea pentru că altfel există riscul ca nimeni să nu te mai ia în seamă. Iar de acum cineva va avea cu siguranță de pierdut: fie poporul, fie politicienii. Fie toți insularii vest europeni.

Partea bună este că britanicilor cărora nu le convine ieșirea din Uniunea Europeană se pot oricînd refugia din Marea Britanie (cît o mai rămîne mare și Britanie), s-ar putea să fie tratați ceva mai bine decît amărîții ajunși în Europa via Marea Mediterană și Turcia. Eu n-aș paria pe așa ceva chiar dacă românii par să fie destul de dispuși să-i adopte. Pe prințul Charles deja l-au adoptat, în ciuda protestelor mă-sii, dar asta-i altă poveste.