Bomba cu hidrogen a Coreei de Nord

Poate ai auzit, ca cea mai mare parte a lumii de cutremurul din nordul Coreei de nord din cursul zilei de azi și apoi de anunțul prin care gigeii de acolo. Primul lucru la care m-am gindit urmărind reportajul a fost ”artificii”.

Nu știu dacă gigeii comuniști au păstrat niște artificii adunate după revelion, le-au adunat la un loc și apoi au aprins fitilul (anunțul făcut la numai cîteva zile după trecerea în nou an ar corespunde cu un asemenea scenariu) sau doar au făcut anunțul pentru a-i alarma pe cîțiva gigei americani (e un alt tip de fitil și alt tip de artificii), dar rezultatul este oarecum similar: lumea s-a îngrijorat. Nu pentru explozia în sine, pentru că dacă a existat atunci a fost una redusă, dar pentru eventualul potențial de distrugere de care se laudă coreenii.

Mai multe informații despre bombele nucleare cu hidrogen și declanșarea ei găsești aici. Reacția din interiorul lor este aceeași care are loc în interiorul Soarelui (și a stelelor în general) și ar trebui, în mod normal, să fie mai puternice decît bombele nucleare cu fisiune folosite în mod curent pînă acum.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează