Internationalisme

Cum arată hiper-inflația

Nu cu mult timp în urmă, doar cîțiva ani, Venezuela era cea mai bogată țară din America latină datorită resurselor subterane pe care le are (în primul rînd petrol).

O perspectivă sumbră a viitorului: Cape Town

Nu cu mult timp în urmă California a suferit de secetă, iar californienilor li s-a cerut să reducă risipa de apă (prilej cu care nu și-au mai udat peluzele și n-au mai folosit apa pentru chestiile ce nu erau esențiale).

Efectele armelor de foc în America

Dacă trece cumva prin cap ideea că oamenii ar trebui să poarte arme de foc ca-n America ar fi bine să iei în calcul că numărul actelor de violență nu-s tocmai neglijabile. Atîta vreme cît dreptul de a purta arme de foc este însoțit de o educație solidă și controale psihiatrice periodice n-ar trebui să fie o problemă prea mare, dar nu de puține ori ele ajung în mîinile unor tîmpiți care se gîndesc prea puțin la cei din jur. Iar efectele pot fi devastatoare, chiar și-n cazul supraviețuitorii celor care încep să tragă încotro apucă.

Vladimir Puțin a cîștigat un nou mandat de președinte

Rușii și-au ales ieri președintele și, nimic surprinzător, Vlarimir Putin a cîștigat un nou mandat de 6 ani pe postul ăla.

Consecințele atitudinii privind imigranții în SUA

Multă lume din zona rurală a Statelor Unite l-a votat pe Donald Trump, iar acum, la un an după ce rățoiul a fost ales ca președinte, oamenii sînt șocați să-și vadă prietenii deportați și colegii de școală dispărînd. Unele comunități mici trebuie să facă față consecințelor economice și emoționale.

#rezist american

Păcat că românii n-au făcut o marcă internațională din #rezist, pentru că americanii s-au luat după noi și rezistă la rîndul lor atacului furibund al incompetenței și tupeului în administrația publică.

Un motiv în plus să interzici armele de foc

Armele nu-s neaparat ceva rău, nici măcar cele de foc, cu condiția să ai disciplina necesară pentru a ști să le folosești. Nu mă refer doar la disciplina utilizării lor cu acuratețe (necesară în multe situații), ci la a ști cînd e bine să le folosești și cînd se recomandă să nu te atingi de ele.

Manufacturierii chinezi

Cîteva informații despre tendințele Chinei din ultimele decenii și despre motivele pentru care multă lume preferă să-și producă acolo obiectele pe care le vînd mai apoi în restul lumii.

Concurs în bikini în China

Chinezii au idei cel puțin interesante: mai mult de 400 de oameni între două vîrste și bătrîni au defilat în costume de baie în orașul Tianjin la cea de-a treia ediție a unui concurs de frumusețe.

De ce s-au ales americanii cu Donald Trump

Bine, bine, bufonul a știut ce să le spună alegătorilor, iar o bună parte a persoanelor publice au reacționat emoțional oferindu-i legitimitate în loc să rîdă de tîmpeniile pe care le-a spus anul trecut.

Alegerile din Marea Britanie explicate

Azi au loc alegeri în Marea Britanie (din nou, după numai 2 ani), îar The Guardian încearcă să explice ce se întîmplă acolo pentru cei din afara Regatului Unit. Deși s-ar putea ca nici britanicii să nu știe exact de ce-s chemați la vor și efectele lui.

Europenii-s pe cont propriu

Un singur lucru nu-mi place la concluzia Angelăi Merkel: a spus-o cu voce tare cîteva decenii prea tîrziu. Dar mai bine mai tîrziu decît niciodată, nu?

Cine pariază pe Donald Trump?

În ultimul timp n-am ajuns în Marea Britanie să pariez cot la cot cu britanicii despre cam orice, inclusiv pe seama rezultatelor politice, dar asta nu înseamnă că n-o voi face cu prima (și probabil fiecare?) ocazie. La cît de controversate au fost ultimele cîteva luni de cînd rățoiul a devenit președinte, multă lume ar paria că nu-și va termina primul mandat (indiferent dacă vor prefera să-l demită sau să-l facă scăpat din Air Force One deasupra Bagadului) și n-ar risca prea mult.

Cum ar putea fi demis Donald Trump

Teoria arată bine, dar practica ne omoară (sau o va face dacă bufonul face o tîmpenie la nivel mondial): la cît de prost e văzut președintele american (la el în țară și în lume) s-ar putea să nu-și termine primul mandat.

Pictură murală pasională

O pictură murală de pe un zid din apropierea Vaticanului îi arată pe papa Francis și președintele american Donald Trump sărutîndu-se în timp ce se îmbrățișează pasional cu numai două săptămîni înaintea întîlnirii lor (din 24 mai).

Investigat pentru blasfemie în Irlanda

Europenii sînt creaturi ciudate: o parte dintre ei se plîng de imigranții musulmani (după ce prin vest au fost izolați cîteva generații) în timp ce alții îi investighează pe comedianți (Stephen Fry în cazul ăsta) pentru că-și spun părerea despre o creatură căreia n-a reușit nimeni să-i dovedească existența.

Francezii și-au ales președintele

Emmanuel Macron versus Marine Le Pen. Indiferent cine iese îl / o așteaptă o perioadă grea. Sper să mă înșel, dar eu mă aștept să iasă extremista. Pînă la urmă l-au ales pe Macron, dar văd că cei de la Digi24 încă se împiedică în niște procente. Informații ceva mai detaliate despre ce s-a întîmplat în Franța găsești aici.

Despre preferințele politice ale francezilor

Duminică francezii își aleg președintele și ai două opțiuni: un moderat și o extremistă. Reportera CNN Melissa Bell a întrebat cîțiva susținători ai extremistei despre motivele lor în acordarea votului, iar răspunsurile sînt ușor de recunoscut: francezii săraci nu-s deosebiți de românii de pe la sate sau unele orașe mai mici.

Fiecare popor are conducătorii pe care îi merită

Dacă nu ți-e clar asta ar fi bine să arunci o privire la rezultatele alegerilor parlamentare și prezidențiale din ultimul an (de exemplu), dar exemplele se vor înmulți considerabil pe măsură ce înaintezi mai mult în trecut. Nu se spune degeaba că dacă nu-ți înveți bine istoria ești condamnat să o repeți.

Ultimii 60 de ani de Uniune Europeană

Ultimii 60 de ani de Uniune Europeană n-au fost tocmai ușori: au apărut membri noi, alții se pregătesc să plece (nu fără scandal și proteste), dar UE e încă aici. Soarta Uniunii e oarecum incertă (dincolo de speranțele multora și încercările de a-i păstra pe europeni uniți viitorul e oarecum incert), dar mpcar a reușit să schimbe cîteva percepții. Dacă pînă și românii care au ieșit azi în stradă pentru a aniversa Uniunea Europeană atunci înseamnă că a lăsat deja o urmă importantă (așa cum a fost considerată și unirea țărilor române sub Mihai Viteazu) care se va șterge greu.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.