Ştiu de copacii ăștia de cîțiva ani, sînt printre puținii Sequoia Gigantea din țară, dar, aparent, nu-s tocmai așa de cunoscuți precum credeam. Avem 3 copaci din ăștia în Oradea, plantați în curtea școlii Dacia, aproape de palatul Ba corc (fostul Muzeu al Ţării Crișurilor), dar încă se mai întreabă "avem din ăștia în Oradea? Unde-s plantați?". 

Ca să răspund cu imagini, cît mai lămuritor posibil: da, avem.  Un pic cam uscați (dar nu prea cunosc "comportamentul" speciei în clima temperată a Romăniei, așa că s-ar putea să fie ceva normal), dar avem. Lămuriți? 

Copacii ăștia-s tineri... au doar vreo sută de ani. Dacă nu li se întîmplă nimic rău (pe lîngă diverse probleme climatice sau cataclisme n-au decît cîteva sute de mii de inamici umani) ar trebui să mai facă umbră Pămîntului încă vreo 2-3 mii de ani.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Sequoia Gigantea din curtea scolii Dacia, Oradea - Dan-Marius Sabău - imagini: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.