După AntareSFest Brașov 2018

În ultimele cîteva zile n-am prea fost activ aici pe motiv de a doua ediție a festivalului de SF din Brașov, AntareSFest. De vineri și pînă ieri cîteva zeci de oameni prin sălile hotelului Capitol s-au derulat cîțiva zeci de autori români de SF și benzi desenate (genul încă mai există, chiar dacă nu e promovat suficient) și tineri (mulți dintre ei elevi) curioși să afle despre științifico-fantastic și BD.

În albumul de aici sînt doar cîteva poze, n-aș putea spune că-s tocmai relevante pentru că nu m-am dus special pentru așa ceva (m-am dus să-i cunosc pe cei pe care-i știam de pe internet de cîțiva ani buni), iar scaunele goale au fost ocupate în funcție de programul celor 3 zile de evenimente. Sebi a făcut mai multe poze decît mine (le găsești aici, aici și aici), iar cei de la Antares au adunat cîteva informații și poze pe pagina lor.

Recomandarea mea este să începi să mergi la următoarele ediții AntareSFest, mai ales dacă-ți place SF-ul și vrei să cunoști autori români. Ediția a doua, din ultimele zile, a fost un eveniment reușit.

Apropo, Brașovul e un oraș frumos - zilele astea am avut prilejul să-l vizitez la pas, măcar un pic, pentru prima oară. Pînă acum aproape de fiecare dată am trecut pe acolo fără să stau prea mult, iar cînd am stat am avut treabă. Prin Sighișoara mă mai opresc cînd trec prin zonă, dar toamna asta arată excelent. Azi am vizitat pentru prima oară cetatea Rupea, am avut avantajul unei zile însorite și călduroase.