Idei pentru construirea unei echipei

Una dintre cele mai bune soluții pentru a face o echipă mai trainică este, mai întîi, să-i scoți pe gigei din zona de comfort și apoi să le dai sarcini de îndeplinit. Genul de sarcini în care fiecare membru al echipei depinde de ceilalți, de preferabil fără a face totul prea nașpa și fără să le pui viețile în pericol (dacă se poate). Cu cît sînt mai dificile sarcinile, cu atît își vor aminti cu mai multă plăcere de perioada aia, chiar și cîteva decenii mai tîrziu.

Să devii Navy SEAL american nu e deloc simplu: mai întîi trebuie să treci prin 18 luni de antrenamente. În plus, după prima lună ai de-a face cu Săptămîna Iadului în care limitele sînt puse la încercare, iar marea parte dintre cei ce trec prin ea cedează (80%). Brent Gleeson a făcut parte dintre forțele speciale, acum e consultant de afaceri, și povestește un pic despre propria experiență.

Nu-i copia pe militarii americani, mai ales dacă ai sub comandă o grămadă de civili neobișnuiți cu efortul fizic susținut (sau, mai ales, cu antrenamentele zilnice, 5 sau 6 zile pe săptămînă). Dar te poți inspira din experiența lor pentru a forma și a menține legăturile strînse între membrii echipei. Nu uita să te alături lor, să devii unul dintre ei.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează