imagini

Cu GoPro-ul pe rachetă

Înregistrarea e destul de veche: în 6 noiembrie 2015 UP Aerospace Inc. a lansat o rachetă SL-10 de 6 metri pînă pe orbită, la marginea spațiului cosmic. Misiunea era de a lansa capsula Maraia pentru testarea aerodinamicii și stabilității încărcăturii la reintrarea în atmosferă. Racheta a ajuns la o altitudine de 120.700 de metri cu o viteză maximă de Mach 5 (6115 km / oră).

Răsăritul Pămîntului în 4K

Acum 50 de ani, în 24 noiembrie 1968, echipajul navetei Apollo 8 a ajuns pe orbită în jurul Lunii și a văzut Pămîntul răsărind peste deșertul pustiu și mort de dedesubt. Călătoriseră pentru a afla mai multe despre Selena dar au redescoperit Terra dintr-o perspectivă nemaiîntîlnită pînă atunci.

Lansarea unei rachete în cosmos

Probabil (n-am de unde ști sigur) cele mai multe lansări pe care le-ai urmărit au fost înregistrate de la nivelul solului. De pe Stația Spațială Internațională lansarea rachetelor în spațiul cosmic se vede nițel diferit.

Aterizarea pe Marte a sondei NASA InSight

În timp ce românii își sărbătoresc centenarul inaugurînd o clădire neterminată cu rang de catedrală, polonezii își sărbătoresc centenarul participînd la misiunea marțiană InSight a NASA: aseară sonda a aterizat cu succes pe suprafața planetei Marte iar evenimentul a fost transmis în direct pe YouTube.

După AntareSFest Brașov 2018

În ultimele cîteva zile n-am prea fost activ aici pe motiv de a doua ediție a festivalului de SF din Brașov, AntareSFest. De vineri și pînă ieri cîteva zeci de oameni prin sălile hotelului Capitol s-au derulat cîțiva zeci de autori români de SF și benzi desenate (genul încă mai există, chiar dacă nu e promovat suficient) și tineri (mulți dintre ei elevi) curioși să afle despre științifico-fantastic și BD.

Hai-hui prin Alba

Anul trecut am fost (cu niște prieteni) la tîrgul de fete de pe muntele Găina, dar am ajuns duminică pe la ora 16, adică cam tîrziu pentru a vedea ceva interesant. Anul ăsta am ajuns din timp, ieri, după ce am stat o seară în Alba Iulia (Moise Guran e mai înalt decît mă așteptam).

Ulm, Germania

Dacă ai cîteva zile de pierdut și vrei să le folosești cu folos orașul Ulm (Germania) e un loc bun de vizitat. E pe malurile Dunării, are vestigii istorice, arhitectură interesantă și o catedrală care arată bine (de data asta n-am ajuns pînă în vîrful ei, dar vreau să recuperez data viitoare).

Primăvara chineză surprinsă cu drona

În prima jumătate a acestei săptămîni era atît de cald afară că unii pomi au început să înflorească și credeai că primăvara e deja aici. Acum în unele zone ale României plouă sau chiar ninge, cu temperaturile de pînă la 20 de grade mai mici decît acum cîteva zile.

O pereche de pinguini a găsit o cameră video

- Nu, mă, nu miroase a pește. Nu-i de mîncare!

- Da' chiar aș ronțăi un pic din chestia asta.

- Mai bine nu. Hai să plecăm.

O pereche de pinguini imperiali curioși din Antarctica au găsit o cameră video și s-au apropiat să o cerceteze.

Despre arta spațială

Sau, mai precis, despre departamentul artistic de la NASA în cadrul căruia galaxiile, sistemele solare și planete sînt vizualizate pentru prima dată.

Planeta vie din perspectiva NASA

Sau cum arată schimbarea biosferei planetei Pămînt în ultimii 20 de ani sub influența mai multor factori, inclusiv cel uman, văzută de pe orbită.

Pămîntul văzut din spațiu în 2017

Cîteva imagini care arată Terra așa cum a fost văzută de astronauții și cosmonauți de pe Stația Spațială Internațională anul trecut. Cam plat, nu-i așa?

Orașele rusești abandonate în 360 de grade

Avem și noi cîteva localități din astea: foste orașe industriale care s-au colapsat după ce industria respectivă a dispărut, și nimeni nu a înlocuit producția cu ceva util, care să le permită oamenilor să supraviețuiască acolo.

Simularea uraganelor și aerosolilor din 2017

Cum poți urmări ce se întîmplă în atmosfera terestră, alcătuind modele și făcînd vizibile procese fizice altfel invizibile? Simplu: urmărind ce este purtat de vînt într-o direcție sau alta.

Adică erosolii, acele particulele de nisip, săruri marine și fum dintr-un anume volum de gaz (în cazul de față întreaga atmosferă).

Două decenii de schimbări sezoniere

Sau cum a fost văzută planeta de sus, de pe orbită, de către sateliții lansați de NASA, de-a lungul a 20 de ani.

Culoare în mișcare

Adică genul de artă care apare și dispare, dar a cărei imagini trebuie preluate pentru a oferi încîntare tuturor. De data aceasta autorii s-au scufundat în frumusețea hipnotizantă a cernelurilor colorate amestecate cu apă și interacțiunea substanței cu diferite elemente.

Expoziția Bosch Brueghel Arcimboldo cariere de lumină

Expoziția are loc în perioada 4 martie 2017 - 7 ianuarie 2018 în Les-Baux-De-Provence din sudul Franței și adună opere ale maeștrilor din secoll XVII: Arcimboldo, Brueghel și Bosch.

Coperți Playboy recreate

Pe vremuri, după ce-a apărut și în România, am luat cîteva reviste Playboy (cred că dacă mă apuc să le caut le găsesc aruncate prin vreun dulap, pe undeva). Mai mult din curiozitate decît din alte motive, o curiozitate care n-a trecut de primele numere.

Decolarea unui elicopter

Elicea elicopterului nu este imobilă chiar dacă pare astfel în imaginile alăturate. Ea se mișcă suficient de repede pentru a genera portanța și ridicarea elicopterului de la sol.

Motivul aparentei imobilităși este că viteza de filmare a camerei video (numărul de cadre pe secundă) este sincronizată cu viteza de rotație a elicei elicopterului, iar paleta apare mereu în aceeași poziie. Un efect nițel ciudat ce este explicat fizic.

Turul istoriei antice japoneze

O scurtă explorare într-un video de 360 de grade a istoriei antice japoneze: de la sushi la samurai, de la munții acoperiți de ceață la metropolele moderne, de la ceremoniile religioase la concertele pop. Doar în realitatea virtuală Discovery (cel puțin pentru moment).

Subcategorii

imagini - armata

imagini - Debrecen

imagini - Tinca

imagini - Oradea

imagini - ale altora

imagini - hilare

imagini - afise

imagini - diverse

imagini - campionat kendo

imagini - kendo

imagini - Sibiu

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.