Probabil că citești biblia greșit

Foarte pe scurt: dacă interpretezi conținutul bibliei creștine literal atunci o citești greșit. Mai pe largă, dacă chiar crezi că Noe a fost înghițit de o balenă (un mamifer marin care consumă de obicei pești mici și n-ar putea înghiți un om întreg nici dacă ar vrea) sau dacă zilele genezei au fix 24 de ore (în locul miliardelor de ani obișnuite) atunci ar fi cazul să-ți schimbi perspectiva.

Că nu o vei face (în cele mai multe situații) e altă poveste. Ar trebui, totuși, să știi că intepretarea prea literală a textelor (adică să consideră că trecut îndepătat a fost fix cum scrie în cărțile sfinte, oricare dintre ele, nici o literă în plus sau în minus) a dus la multă violență în ultimul mileniu și jumătate. Și sînt șanse considerabile ca violența să continue și în viitor, mai ales dacă dai peste o persoană care nu e dispusă să-ți asculte prostiile prea multă vreme.

Rob Bell, pastor care a studiat religia, consideră că biblia, ca oricare carte sfîntă, este plină de parabole și metafore. Ascultă-i perspectiva, s-ar putea să înveți ceva.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează