Da, sînt o mulțime de oameni inteligenți și talentați care cred în ceva (Dumnezeu, Isus, Allah, Zeus, etc - la cîte mii de divinități au fost create pînă acum de oameni ai de unde alege), și s-ar putea să folosești informația asta pentru a-ți susține propria credință perspectiva asupra subiectului.

Dar ar fi o scuză, nu un motiv care să îți întărească credința: inteligența este de mai multe tipuri (poți să cauți mai multe informații despre asta), iar dacă inteligența emoțională îți este foarte slab dezvoltată poți să ai o inteligență analitică sau artistică (de exemplu) la nivel maxim că le ai degeaba - nu au cum să te protejeze prea bine de aberațiile oamenilor din jurul tău.

Educația primită în primii ani de viață îți poate susține evoluția inteligenței și a personalității sau îți poate fute viața în cel mai cumplit mod posibil (s-ar putea să găsești exemple din ambele situații). Nu mă grăbesc să susțin că transmiterea învățăturilor religioase la copil implică neaparat a doua situație - în condițiile în care rămîi în interiorul unei comunități cu aceleași repere ca și tine te ve simți confortabil, poate chiar fericit. Dar dacă ți-a fost implementată o credință solidă și ajungi în mijlocul unei comunități cu alte repere (altă religie sau lipsa apartenenței la o religie) s-ar putea să ai probleme serioase de adaptare.

Iar motivul e foarte simplu: ai grijă ce-i zici copilului tău pentru că are tendința să creadă cam orice. E greu să-ți dezvolți un filtru analitic și o doză sănătoasă de scepticism care să te protejeze de părerile diferite și / sau comportamentul aberant al celor din jur, iar unui copil îi lipsește așa ceva.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Inteligență versus educație versus credință - Dan-Marius Sabău - Homo religiosus: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.