Omul ridicat... în picioare

Conform informațiilor pe care le-am găsit pe internet, explicația dată lui Homo erectus este de om ridicat în picioare, este considerat a fi o specie dispărută de hominid (adică specii de mamifere asemănătoare oamenilor, noi fiind doar o ramură un pic mai dezvoltată decît restul), care ar fi trăit de la sfîrșitul Pliocenului pînă în Pleistocenul tîrziu (adică niște ere geologice). Fosilele găsite se întind pe o perioadă care începe de acum 1,8 milioane de ani pînă aproximativ 300 de mii de ani. Se spune că specia a apărut în Africa, apoi s-a răspîndit în Spania, Georgia (federația rusă), India, China și peninsula Java.

Dar motivul aceste noi categorii este altul. Se spune că specia ar fi dispărut, dar urmași ai ei încă mai există printre noi. Nu mă credeți? Există o glumă care ilustrează perfect observația anterioară: bărbații au creier, au penis, dar nu au suficient sînge ca să le folosească pe ambele simultan. Cu siguranță ați observat cum unii dintre bărbați, atunci cînd au o erecție, încep să se comporte... hai să zicem... copilărește (ca să mă exprim frumos). în asemenea situații activitatea lobului frontal (pentru necunoscători: asta-i o parte a creierului responsabilă cu personalitatea unui individ, funcțiile motorii, gîndirea abstractă, concentrarea, planificarea, organizarea, rezolvarea problemelor și găndirea critică) scade considerabil, așa că toată evoluția din ultimele sute de mii de ani se duce dracului, pe apa sîmbetei.

Categoria asta le este dedicată lor.  Şi eventualelor femei care se comportă într-o manieră asemănătoare. Categoria cu exemple de comportament ale speciei umane Homo religiosus și comentariile pe marginea lor nu este deloc nouă, același principiu va funcționa și aici: vor apare articole pe măsură ce voi găsi sau voi regăsi (am întîlnit cîteva cazuri din astea pînă acum, așa că va trebui să mă bazez pe memorie) exemple cu eventuale comentarii.