Fotografie

Tipuri de fotografi

Unii spun că există (cel puțin) 30 de tipuri de fotografi, în funcție de evenimentele la care iau parte și proiectele în care-s implicați.

Cele mai bune 100 de fotografii ale anului 2017

... sau ce poți să admiri cînd ai o jumătate de oră (sau poate chiar mai mult?) de ”pierdut”.

Marea barieră de corali

Sau ce înseamnă să fotografiezi de la înălțime marea barieră de corali înainte de a fi afectată ireversibil sau înainte de a dispare.

Fotografii urbane cu David Levene

Fotograful David Levene a scos în evidență orașele secolui XXi după vreo 12 ani de documentare a modului în care oamenii trăiesc și muncesc în 70 de orașe.

30 de zile timelapse pe mare

30 de zile pe mare prin furtuni, ploaie torențială și trafic aglomerat. Un timelapse obținut din aproximativ 80 de mii e poze (și 1500 GB pentru întreg proiectul).

Percepția fotografilor

Modul în care te percepi pe tine însuți poate fi percepul de oamenii din jur (în aspect, atitudine, comportament), dar și modul în care te percep aceștia în funcție de ce li se spune despre tine lasă urme.

Terra în 4K

O succesiune de o oră cu imagini ale planetei noastre cele plate văzute de pe orbită (aproximativ 400 de km înălțime). Imaginile în Ultra High Definition au fost făcute de astronautul Jeff Williams de la NASA în timpul misiunii sale pe stația spațială internațională în anul 2016.

Zonele ”vizitate” includ Riviera franceză, deșertul Sahara, America de nord (din Texas pînă în Canada). Printre altele.

Marele zid chinezesc filmat cu drona

Cică este prin cinema un film cu și despre marele zid chinezesc, unul care a stîrnit mici controverse pe motiv de distribuție a unui actor american (cu origini caucaziene) în mijlocul unei acțiuni cu și despre chinezi. N-am văzut (încă?) filmul, dar măcar mă consolez cu ceva mai bun: marele zid filmat cu drona. Mi-ai recomanda să mă duc la filmul ăla?

Up and above #2016

Primul episod dintr-o serie de fotografii aeriene, peisaje ale României anului 2016, realizate de Bogdan Teodorescu cu un DJI Phantom 3 Professional. Următorul episod va apare peste aproape un an, în ultima zi a lui 2017.

Insula întunecată

Înregistrarea alăturată a fost realizată de-a lungul a 11 nopți în luna martie în La Palma, una dintre insulele Canare, vestite pentru aerul curat și cerul liber - motiv pentru care au fost construite acolo o serie întreagă de observatoarele stelare.

În fiecare noapte de vară, între martie și octombrie, se poate urmări un răsărit magnific: cel al Căii Lactee.

Din nou la Fukushima

Un proiect de fotografie condus de Carlos Ayesta și Guillaume Bression caută să surprindă ce se întîmplă atunci cînd foștii rezidenți ai Fukushimei se întorc acasă de parcă dezastru de la reactorul nuclear din 2011 nu s-a întîmplat niciodată.

Tokio timelapse & hyperlapse

Cam 5000 de fotografii făcute în 5 zile petrecute de Anthony Lacaes în Tokio cu un Canon eos 600d, Canon zoom usm 70 - 300 f4/0 și un tripod, prelucrate mai apoi pentru a obține timelapse și hyperlapse cu un oraș mereu în mișcare.

Nud în Maramureș

Ce poți să faci cînd deja s-a intalat bine primăvara, fetele frumoase din Oltenia și-au văzut de treburi, iar cei de la FotoPunct au organizat un nou atelier de fotografie (26-29 mai 2016)?

Nud în Oltenia

Adică cam așa arată un atelier de fotografie care a avut loc în perioada 24-27 martie 2016, realizat de cei de la FotoPunct.

Micro-sculpturi cu insecte

O expoziție specială, deosebită chiar, va avea loc din 27 mai pînă în octombrie 2016 la muzeul de istorie naturală a universității Oxford. Autorul fotografiilor cu insecte este Levon Biss.

Vista

Imaginile alăturate au fost realizate de-a lungul a doi-trei ani, în 5K, mai ales în Oregon, California și Canada. Plus o scenă din Himalaya.

Cum să fotografiezi hyperlapse

S-ar putea să omori un pic senzorul aparatului foto și să pierzi ceva mai mult timp decît ai avea de pierdut, dar rezultatul poate fi uneori de-a dreptul spectaculos.

Cum să fotografiezi nuduri feminine

Dacă te-ai blocat pe nud și ai uitat de fotografie cu siguranță nu te interesează conținutul înregistrării alăturate. Chiar dacă rezultatul unei sesiuni fotografice poate fi de-a dreptul plăcut.

Vise în afara timpului

O călătorie făcută în luna mai 2015 prin sud-vestul Statelor Unite ale Americii pe o lungime de aproximativ 4500 de kilometri prin Utah, Arizona, Nevada și California în explorarea unor perisaje incredibile. Imaginile alăturate au fost realizate cu mici sacrificii (cum ar fi somnul sau expunerea la frig sau venin de scorpion). Tehnica folosită este ”lay

Natura frumuseții

Poate nuditatea și fotografia să te învețe cum să experimentezi frumusețea cît mai simplu și mai direct? Atunci cînd admiri un corp gol în contextul fotografiei în mijlocul naturii (cu

Subcategorii

Fotografie - expozitii

Fotografie - portrete

Fotografie - fotografi

Fotografie - peisaje

Fotografie - Imagini prelucrate

Fotografie - stiri

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.