Digi24

Digi24
  1. România fierbe sub amenințarea unor legi care pun în pericol funcționarea statului de drept și democrația, lumea merge înainte cu viteza luminii. Putem chiar spune că intră într-o eră desprinsă din filmele SF, care - dacă planurile miliardarului Elon Musk reușesc - ne va ușura cu mult viața.
  2. Se fac noi promisiuni pentru Drumul Național 76, șoseaua care de 11 ani se află în reabilitare. Șeful companiei naționale de drumuri a dat asigurări că anul viitor vor reîncepe lucrările la drumul care leagă Oradea de Deva. Însă șoferii nu mai cred în declarațiile autorităților.
  3. Comparația cu drumurile din Ungaria, după ninsorile abundente din ultimele zile, accentuează problemele de infrastructură pe care le are România. Deși în țara vecină au căzut cantități importante de precipitații, șoselele sunt curățate și nu s-au format deloc gropi. În România, în schimb, craterele din asfalt apar încă din vama Borș.
  4. Zeci de profesori ai Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi solicită Senatului instituţiei să demareze procedurile pentru revocarea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader, autosuspendat după numirea sa ca ministru al Justiţiei.
  5. A fost sărbătoare în satul Vintere, din comuna bihoreană Holod, unde a fost inaugurată prima bibliotecă a comunităţii locale. Aceasta a fost amenajată în cadrul Centrului Cultural Episcop "Iuliu Hirţea", din care mai fac parte un memorial dedicat episcopului şi un muzeu bisericesc.