Documentar Recorder: nu e nimeni acasă

Subiectul e la modă, nu pentru că azi e super-miting în București și cîteva întîlniri similare prin țară, nu pentru că mulți dintre românii plecați afară au preferat să se întoarce zilele astea special pentru evenimentele de azi, ci pentru că am văzut mulți oameni comentînd aiurea (adică împroșcînd cu mizerii) despre românii plecați să muncească în alte zone. În timp ce în țară lucrurile se schimbă foarte greu spre deloc, iar nemulțumirile nu trec.

Data viitoare cînd te gîndești să spui tîmpenii despre cineva (o persoană sau un grup de persoane) mai bine informează-te mai întîi, încearcă să îi (le) cunoști perspectiva. O părere neinformată nu contează, e doar o risipă de energie din partea sau și, mai rău, din partea noastră, a celorlalți.

Cei de la Recorder au făcut un film documentar despre (probabil) cel mai dureros fenomen cu care se confruntă România de astăzi: plecarea din țară a unei generații. A celor tineri, cu aspirații și cu putere de muncă. Oameni cu care, în mod normal, se clădește o țară. Am urmărit ultimele zile în România ale unor tineri care au ales să plece. Cei doi se numesc Dana și Daniel și au emigrat în Anglia. Însă ar fi putut să se numească oricum și să emigreze oriunde.

Mai multe informații găsești aici.

Dacă vrei o schimbare în țara asta nu aștepta să se întîmple. Schimbarea începe cu tine.