Lansare CoderDojo în Oradea, ianuarie 2014

Sîmbătă, 18 ianuarie 2014, ora 11:00 va avea loc deschiderea primului CoderDojo din Oradea și al patrulea din țară după București, Timișoara și Arad. Evenimentul va avea loc în incinta Moszkva Café, pe strada Moscovei nr. 8.

Pentru cei care nu știu deja, CoderDojo este o miscare open source bazată pe voluntariat și pe relația profesor-elev care operează cluburi de programare gratuite pentru copii și tineri cu vîrste cuprinse între 7 și 16 ani. Participantii la dojo-uri învață să scrie cod de calculator, să dezvolte site-uri web, aplicații informatice și jocuri pe calculator, își formează deprinderi sociale într-un mediu deschis, incluziv și informal. CoderDojo există de 2 ani și ceva și s-a răspîndit în peste 250 de locații din 30 de țări. Se spune că evenimentele CoderDojo sînt construite astfel încît să fie relaxate și vesele, să fie încurajată comunicarea între copii, respectiv între copii și mentor, învățarea prin exemple și exerciții practice.

începînd de sîmbătă entuziasmul copiilor și dorința lor de a învăța, combinate cu dedicația, cunoștințele și dorința mentorilor de a-și împărtăși cunoștințele vor fi exploatate la maxim și în Oradea. Evenimentele CoderDojo vor avea loc în fiecare sîmbată dimineața începînd cu 18 ianuarie 2014 ora 11:00 la Moszkva Cafe. Copiii și tinerii vor putea învăța gratuit să programeze cu ajutorul mentorilor voluntari și cu ajutorul aplicațiilor create special în acest scop.

Participarea la evenimente și cursuri este gratuită. înscrierile se fac completînd formularul de aici, prin e-mail la adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numerele de telefon +40 751 221 926 și +40 758 028 210.

Mai mult: organizatorii sînt mereu în căutare de voluntari care sînt dornici să ajute, iar dacă vrei să te alături echipei nu trebuie decît să îi contactezi. 

Locații utile: CoderDojo Oradea: https://www.facebook.com/CoderDojo.Oradea, CodeDojo International: https://www.facebook.com/CoderDojo, CoderDojo Video – The Phenomenon: http://www.youtube.com/watch?v=I-3JWMqCaTM, CoderDojo International Web Site http://coderdojo.com/, CoderDojo Kata (Opensource Knowledge): http://kata.coderdojo.com/wiki/Main_Page.