Evenimente Oradea septembrie 2011

Memorial Antonio Alexe

2 septembrie la 17:00 - 4 septembrie la 14:00 la Arena Antonio Alexe.

Programul jocurilor

vineri, 2 septembrie 2011

  • ora 17:00 Nyiregyhaza (Ungaria)- U Mobitelco BT Cluj Napoca
  • ora 19:00 CSM Oradea - Debrecen

simbata, 3 septembrie 2011

  • ora 17:00 U Mobitelco BT Cluj Napoca- Debrecen
  • ora 19:00 CSM Oradea - Nyiregyhaza (Ungaria)

duminica, 4 septembrie 2011

  • ora 10:30 Nyiregyhaza (Ungaria)- Debrecen
  • ora 12:30 CSM Oradea - U Mobitelco BT Cluj Napoca
  • ora 14:00 festivitatea de premiere

Turneu national de tenis dotat cu Trofeul Consiliului Judetean Bihor

Sîmbata 3 septembrie 2011 ora 09:00 - miercuri 7 septembrie 2011 la Baza CS Vointa

Competitia este organizata de CS Vointa si CS de Sah-Tenis Speranta, cu sprijinul financiar al CJ Bihor. Turneul de tenis feminin si masculin face parte din Circuitul National de Tenis al Romăniei, avînd categoria A. întrecerile au loc la categoria de vîrsta 16 ani, feminin si masculin. Fondul de premiere este de 5.000 lei. Directorul turneului este presedintele CS Speranta, Traian Miclea. Mai multe informatii aici.

Filmul „E greu sa fii bun” la Cinema Libertatea!

Marti 6 septembrie 2011 ora 17:00 - joi 8 septembrie 2011, strada Independentei, nr. 1, intrare sub pasajul Vulturul Negru Oradea, Romania. Regizorul filmului este Srdjan Vuletic (Tesko je biti fin, 2007, Drama anglo-sloveno-sărbo-germano-bosniaca, 102 minute) 

Rezumat

Fudo este un taximetrist de 40 de ani care vrea sa îsi schimbe viata în bine. Vrea sa lase în urma repuitatia sa de bun informator pentru hoti, în schimbul unui mic profit de pe urma bunurilor furate. Numai ca intentiile sale pozitive nu sunt deloc usor de pus în practica. Cănd însa este în joc dragostea pe care o poarta sotiei si fiului sau, nu mai poate da înapoi... 

Srdjan Vuletic este fara îndoiala un personaj pozitiv în istoria recenta a Bosniei-Hertegovina. Declansarea razboiului i-a întrerupt studiile în cadrul Facultatii de Film de la Sarajevo si a devenit asistent medical voluntar. Experienta cutremuratoare a razboiului i-a inspirat documentarul intitulat "I've Burnt Legs", în traducere "Am ars picioare". Pentru ca nu a dorit sub nicio forma sa aiba vreun folos material în urma săngerosului asediu la care a fost supusa capitala bosniaca, regizorul a refuzat sa îsi vănda drepturile de difuzare pentru acest documentar de amre valoare, care a rulat în lumea întreaga fara a cere un ban.

În palmaresul sau se afla premiul Felix al Academiei Europene de Film, Tigrul de Aur si Moviezone Award în cadrul Festivalului de Film de la Rotterdam.  În 2005 a fost numit Regizorul Anului de Uniunea Cineastilor din Bosnia-Hertegovina. Preda în cadrul Academiei de Arte de la Sarajevo. (preluat de pe port.ro).

În data de 6, 7, 8 septembrie de la orele 17:00 si 19:00, Pretul unui bilet este de 8 lei, pentru elevi, studenti este de 5 lei. Mai multe informatii: aici.

Zara, Pull&Bear, Bershka si Stradivarius in Lotus Center

Joi 8 septembrie 2011 ora 12:00, Lotus Center

Vali Barbulescu, Almud si Konstantin, Zara, Pull&Bear, Bershka si Stradivarius, cele mai populare marci din concernul Inditex, vor fi inaugurate la Lotus Center joi, 8 septembrie, de la ora 12, iar apoi, pîna la ora 20, DJ renumiti precum Vali Barbulescu, Almud si Konstantin îi vor întretine pe clientii centrului comercial într-un show electrizant sustinut sub cupola Lotus Center. Mai multe informatii: aici.

Concert Holograf la Oradea

Joi 8 septembrie 2011, Lotus Center. Cu ocazia (re)inaugurarii mall-ului Lotus Center Holograf va concerta la Oradea in seara zilei de 8 septembrie. Intrarea este libera.

Spectacol culinar

Joi 8 septembrie 2011 ora 16:00. Lotus Center inaugureaza noua zona de Food & Entertainment cu 2 din cei mai renumiti maestri bucatari din Romania! Cezar Munteanu si Horia Virlan te asteapta in data de 8 septembrie, incepind cu ora 16:00 pentru demonstartii culinare, sfaturi utile in gastronomie si o sesiune de autografe.

Concert Miki si Pepe

Vineri 9 septembrie 2011 ora 19:00, Lotus Center. Miki si Pepe vor cinta din nou in duet, va fi un concert cu ritmuri dance si latino.

Tîrg de scoala

Vineri 9 septembrie 2011 ora 10:00 - duminica 11 septembrie 2011, ERA Park Oradea. Tîrgul de Scoala, cel mai mare tirg de acest fel din aceasta toamna, va reuni producatori si comercianti de rechizite si uniforme, cluburi care ofera activitati extrascolare, scoli de dans si teatru, cluburi sportive cabinete de logopedie, psihologie, stomatologie, dar si edituri de manuale scolare si carte pentru copii.

Concert Taxi

Sîmbata 10 septembrie 2011 ora 23:00, Lotus Center

Om în lucru la Oradea

12 septembrie la 10:00 - 14 septembrie la 20:00, Complex Unic Oradea, str Republicii, Oradea

Hai sa jucam un joc! Gandeste-te pentru o clipa la ce ti-ai dori sa faci macar o data in viata. Vrei sa cuceresti Himalaya? Sau sa vezi America? Sau poate sa conduci un Ferarri? Sau chiar sa porti cu indrazneala o pereche de pantofi rosii?

Indiferent daca e un vis din copilarie, o dorinta abia nascuta sau un gand temerar, daca il stii, vino pe 12, 13 sau 14 Septembrie pe Str. Republicii in incinta Complexului Unic Oradea si scrie-l pe unul din panouri. Iar daca nu stii inca, vino si inspira-te din gandurile celor din jurul tau. Pentru ca in luna Septembrie, prin campania Om in Lucru incurajam planurile, visele si oamenii.

Hai sa facem in aceste zile din orasul nostru un oras mai curajos si sa descoperim impreuna puterea gandului spus. Pentru ca “The world is your chance to create!”.

Locatia evenimentului pe facebook este aici, sursa este aici.

Caravana BookLand la Oradea

Miercuri 14 septembrie 2011 - duminica 18 septembrie 2011, Lotus Center.

In perioada 15 August – 16 Octombrie 2011 BookLand porneste la drum. Grupul Iulius Mall va gazdui BookLand in 3 orase: Iasi, Timisoara si Cluj Napoca, in Constanta partenerul este City Park, in Sibiu Shopping City, in Brasov – Unirea Shopping Center, in Oradea – Lotus Center, in Arad – Atrium Mall si in Braila – Promenada Mall.

Deschiderea stagiunii: concert simfonic la Filarmonica de Stat, Oradea

Joi 15 septembrie 2011 ora 19:00, Filarmonica de Stat Oradea

  • G. Enescu: Rapsodia romăna nr. 1 în La major, op. 11/1 – 130 de ani de la nasterea compozitorului 
  • H. Wieniawski: Concert nr. 2 pentru vioara si orchestra în re minor, op. 22 
  • B. Bartók: Concerto – pentru orchestra – 130 de ani de la nasterea compozitorului

Dirijor: Romeo Rîmbu, solist: Gabriel Croitoru – vioara. Mai multe informatii: aici.

Oradea City Running Day

Duminica 18 septembrie 2011 ora 10:00, Pietonala (Corso) - Strada Republicii. Va fi o zi dedicata alergarii pentru toate categoriile de virsta, pe diferite distante

  • 1km pentru cei mici, cu varste între 6-13 ani
  • cursa populara pe o distanta de 4.5 km
  • 21 km (semimaraton)
  • Stafeta semimaraton in 2
  • Stafeta semimaraton pentru firme (team building)

Scopul evenimentului: popularizarea alergarii si miscarii ca forma de viata. Mai multe informatii: aici si oradeacityrunningday.ro

Concert simfonic la Filarmonica de Stat Oradea

Joi 22 septembrie 2011 ora 19:00, Filarmonica de Stat Oradea.

  • F. Mendelssohn-Bartholdy: Visul unei nopti de vara – suita
  • J. Brahms: Concert nr. 2 pentru pian si orchestra în si bemol major, op. 83 

Dirijor Radu Popa, solista: Amalia Maria Pop – pian. Mai multe informatii:aici.

Festivalul de Teatru Scurt, editia a XVII-a

Duminica 25 septembrie 2011 - duminica 2 Octombrie 2011, Teatrul de Stat Oradea.

Singurul festival dedicat piesei într-un act din Romănia

Teatrul de Stat Oradea are placerea de a va invita la o noua editie a Festivalului de Teatru Scurt, între 25 septembrie si 2 octombrie 2011.

Festivalul de Teatru Scurt, singurul festival dedicat piesei într-un act din Romănia, este o manifestare culturala cu o longevitate egalata de putine festivaluri din tara - prima editie a avut loc în anul 1976 si ultima editie, a XVI-a, în 2010. Din 1984, de la cea de-a VI-a editie, Festivalul de Teatru Scurt devine international. Oradenii au vizionat spectacole din Ungaria, Italia, Franta, Croatia, Cehia, Republica Moldova dar si din îndepartata Japonie. De-a lungul celor saisprezece editii de festival, oaspeti importanti - actori, regizori, dansatori, scenografi, critici de teatru, directori de festivaluri, dar si personalitati marcante ale vietii culturale din Romănia au participat la evenimentul cultural oradean. 

Organizatori: Festivalul de Teatru Scurt este organizat de Teatrul de Stat Oradea cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea si al Consiliului Judetean Bihor

Editia din acest an este una speciala pentru Teatrul de Stat Oradea deoarece coincide cu reîntoarcerea actorilor în sediul teatrului, dupa o perioada de trei stagiuni, perioada dedicata unor ample procese de renovare si restaurare a cladirii Teatrului de Stat Oradea.

Dupa ce în ultimele trei editii festivalul a fost unul fara premii, cu aceasta editie reintroducem competitia în cadrul festivalului, propunăndu-ne sa premiem excelenta teatrala.

De asemenea, editia din acest an cuprinde si o sectiune dedicata scolilor de teatru si teatrului de club si strada, o sectiune de spectacole în afara concursului, precum si un concurs de dramaturgie. 

Locatiile Festivalului:

Sala Mare a Teatrului de Stat Oradea 
Sala Studio a Teatrului de Stat Oradea 
Sala de spectacole a Teatrului pentru copii si tineret Arcadia 
Diverse cluburi din Oradea 
Strada pietonala si Parcul 1 Decembrie, Piata Independentei (scena mobila) 

Regulament Festival:

Festivalul este condus de un director artistic si de un selectioner

Directorul artistic si selectionerul vor opera o selectie, dupa primirea ofertei de participare

Festivalul este unul cu premii, spectacolele ce vor fi înscrise în concurs urmănd a fi premiate de catre un juriu de specialitate.

Se vor acorda urmatoarele premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cel mai bun regizor, Premiul pentru cel mai bun scenograf, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai buna actrita.

Spectacolele selectionate trebuie sa se încadreze în specificul festivalului de teatru scurt (maximum 90 de minute si fara pauza).

Spectacolele înscrise în concurs trebuie sa fie produse ale anilor 2010 si 2011.

Selectia spectacolelor care vor fi prezentate în festival va fi anuntata păna la data de 1 septembrie 2010.

Organizatorii nu îsi asuma posibilele probleme legate de obtinerea drepturilor de autor ale spectacolelor selectionate.

Trupelor participante li se asigura cazarea pentru maximum 2 nopti, masa si transportul.

Se asigura asistenta tehnica gratuita pentru fiecare colectiv artistic participant 

în masura posibilitatilor, trupele vor avea liber acces la spectacolele din festival 

La solicitarea trupelor, organizatorii pot pune Ia dispozitia acestora si alte locatii de desfasurare a spectacolelor 

Detalii înscriere spectacole:

Perioada de înscriere: 15 aprilie-15 august 2011

Materiale necesare înscrierii:

Înregistrarea spectacolului (2 exemplare pe suport electronic - CD sau DVD) Extrase de presa 5 fotografii Formularul de înscriere (fisa spectacolului, detalii tehnice, detalii logistice). Materialele vor fi trimise pe adresa Teatrului de Stat Oradea: Piata Regele Ferdinand I, nr. 4-6, 410021, Oradea, Bihor, Romănia, cu mentiunea "Pentru Festivalul de Teatru Scurt"

Mai multe informatii:http://oradea.24fun.ro/

 

Concert simfonic la Filarmonica de Stat Oradea

Joi 29 septembrie 2011 ora 19:00, Filarmonica de Stat Oradea.

  • L. Mortelmans: Jubelmarsch (p. a. / bem.)
  • N. Ceaichin / N. Csajkin: Concert pentru acordeon si orchestra (p. a.)
  • L. v. Beethoven: Simfonia a VIII-a în Fa major, op. 93

Dirijor: Herman Engels (Belgia/ Belgium), solist Ludo Mariën – acordeon (Belgia). Mai multe informatii:http://oradea.24fun.ro/

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kendo tsuke

Vino și practică Kendo (Calea Sabiei) la CS Ronin-Do Oradea. Arta marțială japoneză a fost inspirată din modul de luptă al samurailor și se practică în siguranță folosind o sabie din bambus și o armură dedicată.

servicii în tehnologia informații

Realizăm site-uri web, dezvoltăm aplicații web și soluții e-commerce complete. De asemenea, dezvoltăm aplicații pentru dispozitivele mobile de sine stătătoare sau care extind aplicațiile web ori magazinele online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniul IT care să te ajute, dezvolt extensii Joomla!, aplicații pentru mobil și desktop și ofer consultanță pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Nu mai sînt pe pe Fiverr pentru că platforma este o prostie protejîndu-și clienții care fac chestii stupide doar pentru banii lor ignorînd că-și fac proprii bani pe seama noastră, a dezvoltatorilor web și a programatorilor. Mă găsești aici și solicită o evaluare a proiectului pe care-l ai de gînd să-l faci. Am nevoie de evaluarea aia pentru a afla toate detaliile, pentru a menționa zilele necesare pentru operație și prețul corect. De exemplu, crearea unei pagini web de la zero este cam 100 de euro dar dacă ceri mai multe lucruri de făcut s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp pentru proiect.