Ora Pămîntului 2019

Stingerea luminii într-o oră din an nu înseamnă absolut nimic dacă nu ai grijă să nu risipești resursele (energetice și nu numai) în restul anului. Oricum, asta nu-i împiedică pe cei de la WWF-România să organizeze încă o ediție a Orei Pămîntului sîmbătă, 30 martie 2019, între orele 20:30 și 21:30.

Este un gest simbolic pentru a arăta că oamenilor le pasă de natură. Se spune că în 30 martie în toată țara vor avea loc mai multe evenimente și activități organizate pentru a marca Ora Pămîntului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber și nu numai. Nu știu înca care-s acele activități și în ce orașe se vor organiza dar (probabil) voi reveni cu informații suplimentare cînd le voi avea.

Completare ulterioară (vreo oră și ceva mai tîrziu): în Oradea s-a anunțat deja un eveniment ce implică pedalarea pe bicicletă pe traseul Oradea (magazinul Crișul) - Săldăbagiu de munte - Paleu - Oradea (piața Unirii) - adică un traseu de 20 de kilometri, destul de prietenos și dificultate scăzută. Evenimentul este organizat de ProBikers și Cu bicla prin Bihor, va avea loc (ghici ziua) între orele 17:15 și 20.

Pornirea va avea loc la 17:30, iar participanții se vor deplasa pe marginea drumului, respectînd prevederile codului rutier. Se acceptă la eveniment doar participanţii cu biciclete. Protocolul şi viteza de deplasare nu permite participarea persoanelor cu role, trotinete şi forme motorizate de orice fel. Fiecare participant este responsabil de faptele sale. Participanții vor avea la ei: echipamentul de siguranţă, vesta reflectorizantă, lumini faţă/spate la bicicletă și să vii cu mult chef de plimbare!