Festivalul Dacilor Beliș 2018

Despre comuna Beliș din județul Cluj se spune că ar fi un colț de rai (încă n-am ajuns acolo să verific, dar voi reveni cu poze și impresii), iar luna viitoare, între 07 și 09 septembrie 2018, acolo va fi organizat festivalul dacilor.

Dacă nu ți-ai rezervat deja loc ar fi indicat s-o faci: sfîrșitul ăla de săptămînă s-ar putea să fie plin. Vei avea parte de concerte de muzică populară (cu Mioara Greavu, Sofia Boca, Ioana Toma, Mariana Morcan, tulnicăresele de la Beliș și alții) și nu numai (invitații speciali sînt trupa Desperado și Focul Viu), concurs de pescuit sportiv Cupa Dacilor (pe lacul Beliș Fîntînele).

Geto-Dacii Ansamensi îți vor aduce contribuția la festival cu ateliere de olărit, fierărie, meșteșugărești alături de costume si reproduceri fidele de armament antic, dar și demonstrații culinare dacice, ritualuri antice și demonstrații militare.

Vei mai găsi acolo mîncare, bunătățuri din grădina și bucătăria localnicilor, ateliere dacice dedicate copiilor și adulților, spectacole si ateliere pentru copii.

Prețul este 20 lei / festival sau 10 lei / zi. Copiii pînă la 14 ani au acces gratuit.

Concursul de pescuit sportiv va avea ca specii țintă clean și biban. Concursul se va desfășura în trei manșe: două sîmbătă (orele 7-13, 16-20) și una duminică (orele 7-12). Vineri, 7 septembrie, de la ora 18 se va face ședința tehnică la locație. Se va concura individual. Festivitatea de premiere va fi duminică, 9 septembrie, ora 14.

Contact: 0744185911, 0744391163