Maratonul Roșia Montană 2018

În 23 și 24 iunie 2018 (adică la sfîrșitul acestei săptămîni) se va desfășura în mijlocul Roșiei Montane a șasea ediție a unei întîlniri cu totul speciale care îmbină sportul, natura și cultura: pe lîngă alergarea pe frumoasele cărări din zonă organizatorii oferă participanților și alte activități care să le confere o experiență de neuitat.

Pasionații de alergare montană au de ales între trei probe: maraton, semimaraton și cursa de 10 km. Traseele cuprin o parte dintre cele mai frumoase peisaje din Munții Apuseni (Piatra Corbului, Masivul Cârnic, Tăul Mare, Valea Cornei, Detunata Golașă, etc.) și cuprind întreaga suprafaţă a Roșiei Montane, iar concurenții și pasionații de istoria României vor putea admira cadrul natural deosebit din această zonă și patrimoniul arhitectural vechi de secole.

Eveniment dorește să promoveze inclusiv proiectul Drepturilor Naturii în România, prin care natura să fie recunoscută ca o ființă vie cu drepturi juridice, dar și să fie o punte de legătură între proiectele locale și cei care vin aici.

În cea de-a doua zi vor fi organizate tururi de mină prin care turiștii pot vizita Galeriile Romane, cele mai lungi galerii din Europa.

Mai multe informații cursele concursului, înscriere, taxele de participare sau diverse găsești pe site-ul evenimentului.