Redescoperă Bihorul pe bicicletă: valea Ierului

Sîmbăta asta, 23 septembrie, de la ora 9, vei avea prilejul să redescoperi Bihorul pe bicicletă pe un traseu pe valea Ierului. Evenimentul își propune să facă cunoscute turiștilor conacurile din zonă, să susțină producătorii locali, să popularizeze preparatele culinare și cramele de vin și, nu în ultimul rînd, să încurajeze cicloturismul.

Traseul propus are o lungime de 46 de kilometri dintre care 29 km pe drumuri agricole de pămînt și piatră, iar 17 km vor fi parcurși pe asfalt. Traseul are un grad de dificultate scăzut și oferă peisaje naturale splendide pentru acest sezon.

Pe traseu vei găsi indicatoare și vor fi asigurate puncte de alimentare cu apă și ceai. Dacă nu te prezinți acolo cu o cască de protecție și vestă reflectorizantă nu vei putea participa la tur. Se recomandă bicicletele de tipul mountain bike sau cross country. Sosirea de pe traseu la Valea lui Mihai este estimată la (aproximativ) ora 17:45.

Există mai multe metode de a ajunge la Valea lui Mihai și apoi spre locul de start:

  • cu autocarul - pornirea din Oradea se va face la ora 7:45 din stația de autobuze interjudețean aflat în vecinătatea gării Oradea. Transportul se poate face cu autocarul pe baza unui formular de înscriere. Prețul unui bilet este de 30 lei dus-întors, pe persoană, preț în care este inclus și transportul bicicletei. Biletele pot fi achiziționate pe loc, sîmbătă dimineața, la autocar. Ultima zi de înscriere este 22 septembrie, ora 12:00.
  • trenul pleacă din gara Oradea la ora 7:30 (regio), respectiv 8:02 (Interregio), iar din Valea lui Mihai sînt două trenuri de întoarcere cu plecare la orele 17:12 (regio) respectiv 19:02 (interregio).
  • pornirea spre traseu pentru cei care se duc cu mașina va avea loc la ora 9:45 de lîngă gară din Valea lui Mihai.

Pentru informații suplimentare sună-l pe Bántó Norbert - 0757021128.