Atelier foto Fundătura Ponorului cu Sebastiaen

Dacă tot veni vorba de fotografie, poate te interesează atelierul foto organizat de Sebastiæn la Fundătura Ponorului (comuna Pui, Hunedoara) între 11 și 13 august 2017.

Este un prilej bun pentru a descoperi una dintre cele mai frumoase zone din România, denumită și Palma lui Dumnezeu datorită formei unice a văii pîrâîlui Ponor, dar în primul rînd pentru că e un loc extrem de autentic și original - plin de spirit și magie. Impropriu denumită „fundătură”, zona din Ohaba – Ponor, Munții Șureanu, este un loc pitoresc iubit de către admiratorii naturii, căutătorii de tradiție și amatorii de fotografie.

Ce poți învăța la atelierul foto:

  • noțiuni și studii de caz practice pentru a alege perioada ideală a zilei pentru fotografiat (ora albastra, crepuscul etc)
  • noțiuni şi sfaturi practice despre încadrarea ideala a unei imagini, reguli de compoziție şi configurații simple şi eficace de setări ale camerei foto pentru a avea flexibilitate, dar şi rezultate maxime şi rapide pentru cel mai des întîlnite situații din teren
  • cum să prelucrezi o fotografie în cel mai simplu şi rapid mod pentru a ajunge la un rezultat de impact.

Program atelier foto (este orientativ, se poate schimba în funcție de starea vremii și de dinamica grupului):

  • Ziua 1 – vineri, 11 august: cazare la prînz, prezentare noțiuni teoretice despre tehnica şi arta fotografică – mini-curs, tură foto la ora albastră: Castelul Corvinilor / Biserica Densuș.
  • Ziua 2 – sîmbătă, 12 august: tură foto cu mașini offroad în Fundătura Ponorului, fotografie de peisaj la răsărit, fotojurnalism rural despre gospodăriile și sătenii locului.
  • Ziua 3 – duminică, 13 august: prelucrare și discuție pe marginea imaginilor realizate pînă atunci, concurs foto - premiu: un hamac oferit de I Hamac, eliberare camere la prînz.

Detalii suplimentare despre organizare, prețuri, cazare și altele găsești aici.