Redescoperă Bihorul pe bicicletă pe Drumul Vinului

Evenimentul va avea loc sîmbătă, 10 iunie 2017, între orele 10 și 22 la Diosig și își propune să facă cunoscute turiștilor cramele de vin din județului Bihor, să susțină producătorii locali, să popularizeze preparatele culinare din fiecare zonă și, nu în ultimul rînd, să încurajeze cicloturismul.

Traseul propus are o lungime de 36,2 kilometri dintre care 15,7 km pe drumuri agricole de pămînt și piatră, iar 20,5 km pe asfalt. Este de o dificultate medie și oferă peisaje naturale splendide pentru acest sezon. Pe traseu vor fi montate indicatoare și vor fi asigurate puncte de alimentare cu apă.

Pe parcursul zilei vor fi vizitate 5 obiective turistice, crame și pivnițe de vin, castelul Zichy din Diosig, Lacul Sîntimreu, un monument istoric Biserica romano-catolică din Sîniob și ștrandul din Sînnicolau de Munte. După vizitarea fiecărei crame, turiștii vor putea degusta din mai multor soiuri de vin, diverse produse culinare, preparate locale după rețete tradiționale.

Informații suplimentare găsești la numerele de telefon: 0757021128 - Bántó Norbert și 0756825464 - Resteanu Andrei

Transportul de la Oradea pînă la Diosig și întoarcerea din Săcuieni la Oradea se poate face cu autocarul pe baza formular de înscriere
de aici.