evenimente

Provocarea europeană Astro Pi 2018: trimite-ți experimentul în spațiu

Provocarea europene Astro Pi, un proiect educațional al Agenției Spațiale Europene realizat în colaborare cu fundația Raspberry Pi, le oferă elevilor și tinerilor oportunitatea de a realiza investigații științifice în spațiul extraterestru.

Oglinzile au împînzit Aradul

Zilele astea oglinzile au împînzit Aradul, iar trecătorii sînt invitați să redescopere valorile orașului. În municipiul Arad au apărut ieri, 17 august 2018, 50 de oglinzi ce fac parte din campania Autoportret. Aceasta își propune să încurajeze trecătorii să își întoarcă privirea spre ce este în jurul lor.

Festivalul Dacilor Beliș 2018

Despre comuna Beliș din județul Cluj se spune că ar fi un colț de rai (încă n-am ajuns acolo să verific, dar voi reveni cu poze și impresii), iar luna viitoare, între 07 și 09 septembrie 2018, acolo va fi organizat festivalul dacilor.

Hei-rup (let's do it) #România 2018

A mai rămas o lună pînă la următoarea ”zi de curățenie națională” (deși curățenia se întreține, nu se face), iar unii vor să strîngă 1 milion de persoane (cică) pentru asta între orele 09 și 15 pentru a strînge deșeurile aruncate aiurea în restul anului.

Tîrgul de toamnă de la Negreni, ediția 2018

Aș vrea să fac o mică pauză de la evenimentele ce au captat atenția tîrgului România în ultimele zile ca să-ți aduc aminte că în perioada 8-14 octombrie 2018 (adică peste două luni) va avea loc tîrgul de la Negreni, județul Cluj.

Vineri seara va fi eclipsă de Lună

Cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului ăsta va avea loc în noaptea de vineri se sîmbătă (27-28 iulie 2018) și va fi vizibilă și din România dacă cerul va fi senin.

Zilele Patrimoniului la Roșia Montană 2018

Dacă n-aș fi fost tocmai alaltăieri prin Roșia Montană probabil evenimentul ăsta nu mi-ar fi atras atît de mult atenția (e promovat pe Facebook). Dar, dacă tot e un subiect interesant (cel puțin pentru mine), ar cam fi cazul să anunț și eu că-n perioada 15-19 august 2019 vor avea loc a treia ediție a Zilelor Patrimoniului în comuna Roșia Montană, județul Alba.

Roșia Montană nu este doar un mic sat din Apuseni, ci și cel mai semnificativ, extins şi divers tehnic complex de mine de aur romane descoperit pînă în prezent în lume.

Ce au pregătit organizatorii în acest an:

 • tururi ghidate: Prietenii Roșiei Montane vă aşteaptă cu trasee ghidate zilnice, așa cum fac de 8 ani, prin care prezintă atracțiile zonei: Turul Satului, Turul Istoric, Turul Monumentelor Naturii, Turul Bisericilor, Turul Fotografic plus cîteva circuite surpriză.
 • proiecții de filme / documentare recomandate și puse la dispoziție prin bunăvoința prietenilor de la Culese din Balkani. Lista documentarelor va fi disponibilă în curînd.
 • concert Maria Răducanu care revine la Roșia Montană, de data aceasta pentru a concerta în premieră în Biserica Unitariană.
 • ateliere pentru copii și adulți
 1. Care e treaba că tăblițele cerate organizat în parteneriat cu Muzeul Național de istorie a Transilvaniei. Veți afla direct de la specialiști cum scriau romanii, pe ce fel de materiale, ce erau tăblițele cerate și la ce foloseau ele. Vom încerca să confecționăm împreună o astfel de tăbliță cerată. Atelierul este recomandat copiilor și părinților.
 2. Atelier de albinărit: Cum se construiește un stup? Cum se comunică cu albinele? Cum se face mierea?
 3. Atelier de tehnici tradiționale: cum se pregătește și aplică tencuielile pe bază de var și nisip, cum se prelucrează lemnul.
 4. Cercetașii din Roșia Montană: căutare de comori, o activitate destinată copiilor.
 • Expoziții:
 1. Oamenii Patrimoniului - ARCHE - expoziție și dezbatere.
 2. Istoria Roșiei Montane surprinsă în fotografii / material inedit - arhivă particulară / dezbatere despre dezvoltare locală prin turism.
 3. Memoria Obiectelor / expoziție permanentă.
 • Povestiri în jurul focului: după lăsarea serii sînteți așteptați la focul de tabără să aflăm legendele, miturile și povestirile Roșiei Montane direct de la roșieni.

Roșia Montană are nevoie de protecție, de recunoaștere și de măsuri de intervenție rapide pentru ca toate aceste lucruri, locuri și valori să nu se piardă. Pînă cînd Statul Român se va decide să își asume responsabilitățile pe care le are față de acest loc și comunitatea lui noi vom face tot ce putem pentru a prezerva patrimoniul, promova turismul sustenabil și încuraja dezvoltarea durabilă a Roșiei Montane.

Toate evenimentele derulate în acest an prin Programul Adoptă o Casă se desfășoară sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural #EuropeForCulture.

Evenimentele de luna viitoare sînt organizate în regim de voluntariat, iar invitații speciali participă pro-bono. Intrarea la toate activitățile este liberă.

Organizatori: Asociația ARA - Adoptă o Casă la Roşia Montană www.adoptaocasa.ro, Prietenii Roșiei Montane prieteniirosieimontane.ro.

Parteneri: Asociația ARCHÉ arche.ro, Casa Petri Rosia Montana casapetrirosiamontana.ro, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei www.mnit.ro, Culese din Balkani - Festival internațional de film antropologic culesedinbalkani.ro, Cercetașii din Roșia Montană cercetasirosiamontana.ro.

Arad Open Air Festival

În perioada 14 – 16 septembrie 2018 Aeroportul Internațional Arad își deschide porțile pentru concerte cu muzică, artiști de renume internațional și național și scenografii impresionante, cu ocazia Arad Open Air Festival. 80 de artiști naționali și internaționali, 72 de ore de distracție cu muzică în direct, trei scene și o serie de surprize sînt pregătite pentru următorul mare eveniment muzical din vestul României.

Hei-rup (let's do it) #Bihor 2018

Anul ăsta 15 septembrie care într-o frumoasă zi de sîmbătă. În alte vremuri aș fi zis că școala începe într-un mod destul de plăcut: o nouă ediție de Hei-rup #România (sau Let's do it Romania dacă preferi englezismele) va avea loc în 15 septembrie.

Webcast cu ocazia Zilei Asteroidului 2018

Ieri, 30 iunie 2018, Agenția Spațială Europeană și Observatorul European din Sud (o organizație interguvernamentală de cercetări în domeniul astronomiei, formată și susținută de 15 guverne) au produs împreună un webcast cu ocazia Zilei Asteroidului.

Tîrgul de fete de pe muntele Găina, ediția 2018

Ediția de anul ăsta a tîrgului de fete de pe muntele Găina (masiv plasat la limita a trei județe: Alba, Arad și Hunedoara) va avea loc în 21-23 iunie, adică peste o lună - timp suficient să te decizi dacă vrei să mergi și cu cine.

Maratonul Roșia Montană 2018

În 23 și 24 iunie 2018 (adică la sfîrșitul acestei săptămîni) se va desfășura în mijlocul Roșiei Montane a șasea ediție a unei întîlniri cu totul speciale care îmbină sportul, natura și cultura: pe lîngă alergarea pe frumoasele cărări din zonă organizatorii oferă participanților și alte activități care să le confere o experiență de neuitat.

Festivalul Internațional de Benzi desenate, Sibiu, 2018

A șasea ediție a Festivalului internațional de benzi desenate va avea loc în perioada 8-10 iunie 2018 la Complexul Național Muzeal ASTRA, Sibiu, în Pavilionul Muzeal Multicultural și va fi organizată de Sibiu Comics Club şi Muzeul Astra.

Tîrgul coaselor revine la Negreni în iunie 2018

Tîrgul tradițional de toamnă are loc în al doilea sfîrșit de săptămînă a lunii octombrie, mai ai ceva de așteptat pînă atunci.

Sibiu Jazz Festival 2018

A 28-a ediție a festivalului de jazz din Sibiu va avea loc în perioada 17-20 mai 2018 în Piața Mare.

Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice - DAPYX 2018

Despre Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice de la Medgidia (Dapyx), ajuns la cea de-a doua ediție, se spune că este cel mai mare eveniment de gen din Europa de Est care a devenit unic prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante: antichitate, evul mediu şi epocile modernă şi contemporană.

Ziua astronomiei 2018

Începînd cu anul 1973 într-o sîmbătă sau duminică senină din luna aprilie sau mai, cînd Luna e în preajma fazei de Primul Pătrar, astronomii din lumea întreagă sărbătoresc Ziua Astronomiei. În România evenimentul a fost organizat pentru prima oară de Societatea Astronomică Română de Meteori la începutul anilor 2000.

Festivalul Roman Apulum 2018

Orașul Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia, centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia. Festivalul Roman Apulum se desfășoară anual în preajma zilei de 1 mai (începînd din anul 2013) și adună cîteva sute de oameni care încearcă să readucă în cotidian, măcar pentru cîteva zile, activitățile antichității interpretînd rolurile unor soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare. Pe parcursul a patru zile vizitatorii parcurg realitățile unei lumi demult apuse.

Maramureș Balloon Fiesta 2018

Nu știu cum va fi vremea la începutul lunii octombrie 2018, dar dacă ai drum prin Baia Mare în perioada 3-7 octombrie s-ar putea să vrei să te oprești (să faci escală ori să stai ceva mai mult, tu alegi) la aeroclubul de acolo (strada Aeroportului nr.66, Tăutii Margherăuș, Maramureș, Romania).

Festivalul pereților de gheață, februarie 2018

Asociația Salvamont Vlădeasa Cluj te invită la cea de-a patra ediție a Festivalului Pereților de Gheață, un eveniment dedicat împătimiților cățăratului pe gheață și celor care doresc să încerce așa ceva. Evenimentul va avea loc din 3 februarie ora 10 pînă în 4 februarie ora 13 la cascada Valul Miresei, Răchițele, Carpații Apuseni.

Subcategorii

evenimente - Oradea

evenimente - Bihor

evenimente - Suncuius

evenimente - Beius

evenimente - Alba Iulia

evenimente - Cluj-Napoca

evenimente - Cluj Napoca

evenimente - Sibiu

Despre evenimentele din Timișoara

evenimente - Bucuresti

evenimente - Brasov

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2011

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2012

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2013

Toamna Oradeana 2011

Toamna Oradeana 2012

Toamna Oradeana 2013

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.