evenimente

Festivalul berii #Arad, mai 2019

Ediția aniversară de 20 de ani va avea loc săptămîna viitoare, între 17 și 19 mai 2019, așa că dacă ești sau treci prin Arad oprește-te în parcul Eminescu (bulevardul General Vasile Milea) și savurează niște bere.

Festivalul Iron Dragons 2019 Brașov

Se spune că anul ăsta vei avea parte de avioane și platane la mitingul aerian de la Ghimbav. Festivalul Iron Dragons este la prima ediție, va avea loc între 31 mai și 2 iunie 2019 și va aduce la Brașov un spectacol aviatic de excepție, jocuri de lumini și muzică.

Tîrgul de la Negreni ediția de vară 2019

După tîrgul de minerale din Oradea urmează ediția de vară a tîrgului de la Negreni, județul Cluj.

Marșul pentru Aer Curat, aprilie 2019

Sîmbăta asta, 13 aprilie 2019, începînd cu ora 11.00, în patru mari orașe din țară (Iași, București, Brașov și Timișoara) vor fi organizate, simultan, Marșuri pentru Aer Curat.

Împădurire pe valea Drăganului și poiana Horea, aprilie 2019

Unii au început deja împăduririle de primăvară, alții le-au anunțat deja pentru luna viitoare: în 13, respectiv 20 aprilie 2019 (ambele zile pică sîmbăta), vei avea prilejul să participi la plantarea unor copaci.

Ora Pămîntului 2019

Stingerea luminii într-o oră din an nu înseamnă absolut nimic dacă nu ai grijă să nu risipești resursele (energetice și nu numai) în restul anului. Oricum, asta nu-i împiedică pe cei de la WWF-România să organizeze încă o ediție a Orei Pămîntului sîmbătă, 30 martie 2019, între orele 20:30 și 21:30.

Maratonul Roșia Montană 2019

Maratonul se dorește a fi un eveniment sportiv, ecologic și socio-cultural, iar următoarea ediție (a șaptea) va avea loc între 21-23 iunie 2019 în mijlocul Roșiei Montane.

Ne vedem la protestul împotriva guvernării PSD?

Un val de proteste a fost anunțat pentru duminică seară ca răspuns la ultimele mizerii marca PSD (ăsta e doar un gest, dar e unul foarte descriptiv - lista e mult prea lungă ca s-o pun aici).

Proteste anunțate. Pentru susținerea lui Augustin Lazăr.

Mai multe proteste au fost anunțate prin cîteva dintre marile orașe ale României pentru a-l susține pe Augustin Lazăr ca procuror general după ce Tudorel negi Tader i-a cerut revocarea după aceeași formulă ca-n cazul Codruței Kovesi.

Un nou protest anunțat. Pentru duminică seara, evident.

Un nou protest a fost anunțat pe Facebook pentru duminica asta în piața Victoriei din București și are ca titlu Mafia distruge DNA și subjugă Justitia. Trezim Romania!.

Au mai rămas doar cîteva zile pînă la AntareSFest 2018

Dacă ai uitat deja, mai sînt doar cîteva zile pînă la începutul AntareSFest 2018, un festival SF aflat la a doua ediție. Ne vom întîlni la Hotel Capitol din centrul orașului Brașov, vineri, 05 octombrie 2018, începînd cu ora 12:00, ultima zi de festival fiind duminică, 07 octombrie.

Reuniunea anuală a Prietenilor Roşiei Montane, 2018

Evenimetul organizat de Prietenii Roșiei Montane va avea loc în 19-22 octombrie 2018 chiar la Roșia Montană. Dacă-ți place zona și ești interesat de protejarea ei ar fi indicat să te duci.

Provocarea europeană Astro Pi 2018: trimite-ți experimentul în spațiu

Provocarea europene Astro Pi, un proiect educațional al Agenției Spațiale Europene realizat în colaborare cu fundația Raspberry Pi, le oferă elevilor și tinerilor oportunitatea de a realiza investigații științifice în spațiul extraterestru.

Oglinzile au împînzit Aradul

Zilele astea oglinzile au împînzit Aradul, iar trecătorii sînt invitați să redescopere valorile orașului. În municipiul Arad au apărut ieri, 17 august 2018, 50 de oglinzi ce fac parte din campania Autoportret. Aceasta își propune să încurajeze trecătorii să își întoarcă privirea spre ce este în jurul lor.

Festivalul Dacilor Beliș 2018

Despre comuna Beliș din județul Cluj se spune că ar fi un colț de rai (încă n-am ajuns acolo să verific, dar voi reveni cu poze și impresii), iar luna viitoare, între 07 și 09 septembrie 2018, acolo va fi organizat festivalul dacilor.

Hei-rup (let's do it) #România 2018

A mai rămas o lună pînă la următoarea ”zi de curățenie națională” (deși curățenia se întreține, nu se face), iar unii vor să strîngă 1 milion de persoane (cică) pentru asta între orele 09 și 15 pentru a strînge deșeurile aruncate aiurea în restul anului.

Tîrgul de toamnă de la Negreni, ediția 2018

Aș vrea să fac o mică pauză de la evenimentele ce au captat atenția tîrgului România în ultimele zile ca să-ți aduc aminte că în perioada 8-14 octombrie 2018 (adică peste două luni) va avea loc tîrgul de la Negreni, județul Cluj.

Vineri seara va fi eclipsă de Lună

Cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului ăsta va avea loc în noaptea de vineri se sîmbătă (27-28 iulie 2018) și va fi vizibilă și din România dacă cerul va fi senin.

Zilele Patrimoniului la Roșia Montană 2018

Dacă n-aș fi fost tocmai alaltăieri prin Roșia Montană probabil evenimentul ăsta nu mi-ar fi atras atît de mult atenția (e promovat pe Facebook). Dar, dacă tot e un subiect interesant (cel puțin pentru mine), ar cam fi cazul să anunț și eu că-n perioada 15-19 august 2019 vor avea loc a treia ediție a Zilelor Patrimoniului în comuna Roșia Montană, județul Alba.

Roșia Montană nu este doar un mic sat din Apuseni, ci și cel mai semnificativ, extins şi divers tehnic complex de mine de aur romane descoperit pînă în prezent în lume.

Ce au pregătit organizatorii în acest an:

 • tururi ghidate: Prietenii Roșiei Montane vă aşteaptă cu trasee ghidate zilnice, așa cum fac de 8 ani, prin care prezintă atracțiile zonei: Turul Satului, Turul Istoric, Turul Monumentelor Naturii, Turul Bisericilor, Turul Fotografic plus cîteva circuite surpriză.
 • proiecții de filme / documentare recomandate și puse la dispoziție prin bunăvoința prietenilor de la Culese din Balkani. Lista documentarelor va fi disponibilă în curînd.
 • concert Maria Răducanu care revine la Roșia Montană, de data aceasta pentru a concerta în premieră în Biserica Unitariană.
 • ateliere pentru copii și adulți
 1. Care e treaba că tăblițele cerate organizat în parteneriat cu Muzeul Național de istorie a Transilvaniei. Veți afla direct de la specialiști cum scriau romanii, pe ce fel de materiale, ce erau tăblițele cerate și la ce foloseau ele. Vom încerca să confecționăm împreună o astfel de tăbliță cerată. Atelierul este recomandat copiilor și părinților.
 2. Atelier de albinărit: Cum se construiește un stup? Cum se comunică cu albinele? Cum se face mierea?
 3. Atelier de tehnici tradiționale: cum se pregătește și aplică tencuielile pe bază de var și nisip, cum se prelucrează lemnul.
 4. Cercetașii din Roșia Montană: căutare de comori, o activitate destinată copiilor.
 • Expoziții:
 1. Oamenii Patrimoniului - ARCHE - expoziție și dezbatere.
 2. Istoria Roșiei Montane surprinsă în fotografii / material inedit - arhivă particulară / dezbatere despre dezvoltare locală prin turism.
 3. Memoria Obiectelor / expoziție permanentă.
 • Povestiri în jurul focului: după lăsarea serii sînteți așteptați la focul de tabără să aflăm legendele, miturile și povestirile Roșiei Montane direct de la roșieni.

Roșia Montană are nevoie de protecție, de recunoaștere și de măsuri de intervenție rapide pentru ca toate aceste lucruri, locuri și valori să nu se piardă. Pînă cînd Statul Român se va decide să își asume responsabilitățile pe care le are față de acest loc și comunitatea lui noi vom face tot ce putem pentru a prezerva patrimoniul, promova turismul sustenabil și încuraja dezvoltarea durabilă a Roșiei Montane.

Toate evenimentele derulate în acest an prin Programul Adoptă o Casă se desfășoară sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural #EuropeForCulture.

Evenimentele de luna viitoare sînt organizate în regim de voluntariat, iar invitații speciali participă pro-bono. Intrarea la toate activitățile este liberă.

Organizatori: Asociația ARA - Adoptă o Casă la Roşia Montană www.adoptaocasa.ro, Prietenii Roșiei Montane prieteniirosieimontane.ro.

Parteneri: Asociația ARCHÉ arche.ro, Casa Petri Rosia Montana casapetrirosiamontana.ro, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei www.mnit.ro, Culese din Balkani - Festival internațional de film antropologic culesedinbalkani.ro, Cercetașii din Roșia Montană cercetasirosiamontana.ro.

Arad Open Air Festival

În perioada 14 – 16 septembrie 2018 Aeroportul Internațional Arad își deschide porțile pentru concerte cu muzică, artiști de renume internațional și național și scenografii impresionante, cu ocazia Arad Open Air Festival. 80 de artiști naționali și internaționali, 72 de ore de distracție cu muzică în direct, trei scene și o serie de surprize sînt pregătite pentru următorul mare eveniment muzical din vestul României.

Subcategorii

evenimente - Oradea

evenimente - Bihor

evenimente - Suncuius

evenimente - Beius

evenimente - Alba Iulia

evenimente - Cluj-Napoca

evenimente - Cluj Napoca

evenimente - Sibiu

Despre evenimentele din Timișoara

evenimente - Bucuresti

evenimente - Brasov

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2011

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2012

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2013

Toamna Oradeana 2011

Toamna Oradeana 2012

Toamna Oradeana 2013

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.