Expoziție de benzi desenate la Muzeul Orașului #Oradea

A avut o promovare tinzînd spre zero (n-am găsit nimic pe Facebook iar articolul de pe site-ul primăriei a fost publicat la o jumătate de oră după ce vernisajul a început), dar începînd de azi 24 aprilie și pînă în 12 mai 2019 (de marți pînă dumină în fiecare săptămînă) poți să vizitezi expoziția de benzi desenate „Valerian"  în spațiile Muzeului Orașului Oradea - Palatul Princiar, Corp A, etaj 2.

 

Vernisajul expoziției a avut loc azi începînd de la ora 13:00 în prezența domnului Dodo Niță, istoric Benzi Desenate (BD) și președinte al Asociației Bedefililor din România. Mai multe imagini de la eveniment găsești aici.

În perioada 24 aprilie - 14 iulie 2019, Institutul francez din România în colaborare cu Asociația Edumedia și o serie de parteneri locali din 7 orașe organizează acțiuni în cadrul proiectului Le printemps roumain de la BD francophone (Primăvara românească a benzilor desenate francofone). Proiectul este propus în cadrul Sezonului Franța-România 2019 și aduce publicului de toate vîrstele expoziții de benzi desenate - panouri, cărți, reviste, precum și conferințe, vernisaje, întîlniri tematice și ateliere pentru elevi.

Oradea este orașul care deschide seria expozițiilor de bandă desenată.