Expoziție Salvador Dali, Marc Chagall și Giorgio de Chirico la muzeul orașului #Oradea

Mai sînt cîteva ore pînă la vernisaj, ai suficient timp să te pregătești, dar e bine să știi că, după un important succes în Letonia, Polonia și Lituania, Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural va găzdui azi, între orele 17 și 18, vernisajul expoziției Salvador Dalí, Marc Chagall și Giorgio de Chirico: Teme biblice. Grafică și Obiect.

91 de lucrări de grafică (litografie, serigrafie, în ediții numerotate), tapiserie și obiect (bijuterie, medalioane, medalii), în serii numerotate și autentificate, care evocă preocuparea artiștilor pentru temele biblice, interpretate în cheie, suprarealist, la începutul secolul XX.
Lucrările vor putea fi admirate de azi, 23 octombrie 2018, pînă în 30 ianuarie 2019.

Expoziția ajunge la Oradea datorită parteneriatul încheiat între Colecția privată Kesauri și instituția muzeală. Vernisajul va avea loc la Palatul Princiar, et. I, Cetatea Oradea, alături de Sorina Jecza, galerist și președinte al Fundației Triade din Timișoara și criticul de artă Ramona Novicov.

Cele 91 de lucrări cuprind 7 secțiuni tematice:

  1. Salvador Dalí - “Paternoster”
  2. Salvador Dalí - MeDalíoane din seria: Twelve Tribes of Israel
  3. Salvador Dalí - Serii de MeDalí: The Ten Commandments
  4. Salvador Dalí - Serii de MeDalí: The Seven Days of Creation
  5. Alte lucrări religioase de Salvador Dalí
  6. Marc Chagall – Seria: Cele 12 triburi ale Israelului;
  7. Giorgio de Chirico – Seria: Apocalipsa lui Ioan.

O constantă între preocupările spirituale ale celor trei artiști, temele biblice și-au găsit expresia în varii forme ale creației lor, de la marile capodopere pînă la exercițiile din registrul decorativ. Colecția prezentă reflectă manifestări ale acestui traseu creator.

Expoziția este organizată de Primăria Oradea prin Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural în colaborare cu Colecția privată Kesauri și se poate vizita pînă în 31 decembrie 2018, iar costul unui bilet este de 20 lei.