Premiera Moromeții 2 la #Oradea

Filmul Moromeții 2 va rula pe marile ecrane din țară pentru prima dată la Oradea, la teatrul de stat Regina Maria, luni 29 octombrie 2018. În seara respectiv vor avea loc două proiecții consecutive, de la ora 18 și de la ora 20:30, în prezența actorilor și echipei.

Regia e semnată de Stere Gulea. Distribuția: Horatiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin, Paul Ipate, Vlad Logigan, Cuzin Toma, Marian Râlea, Dorina Chiriac, Liviu Pintileasa și Ion Caramitru.

Biletele costă 20 de lei și se pot cumpăra de aici.

În caz că nu știai deja, Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete din satul din Cîmpia Dunării și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pămînt pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă odată cu venirea noului regim care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrînit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.