Tabăra de vară #CoderDojo #România 2018

Taberele de vară CoderDojo România sînt contexte în care copiii și tinerii participanți la diversele implementări ale acestui concept de educație informală în domeniul programării pot petrece o săptămînă aprofundînd cunoștințele dobîndite în cursul anului la sesiunile obișnuite CoderDojo, într-o abordare mai intensivă dar și cu numeroase elemente de relaxare.

Ediția din 2018 va fi organizată în perioada 29 iulie - 05 august de CoderDojo Timișoara Startup Hub și CoderDojo Oradea în cadrul unui parteneriat dintre Asociația Banat IT și Universitatea din Oradea, aceasta din urmă punînd la dispoziția celor mai pasionați ninja săli de seminar, laboratoare, săli de lectură, spații de cazare și servire a mesei, respectiv terenuri de sport din cadrul unui campus surprinzător de liniștit, curat și frumos.

Programul taberei este centrat pe cîte două sesiuni de codare pe zi, urmărind dezvoltarea, de preferință în echipă, a unor proiecte care pot fi prezentate la finalul săptămânii în cadrul unui zile demonstrative. Tabăra include în program:

  • prezentări din domeniul soft-skills
  • o excursie cu durata de o zi în zonele montane și carstice ale județului Bihor
  • vizite la companii orădene din domeniul tech dar și la instituții de cultură și artă ale orașului.

Distracția va fi și ea prezentă prin desfășurarea de activități în Aquapark Nymphaea Oradea, jocuri medievale în Cetatea Oradea și prin activități sportive pe terenurile din campusul Universității din Oradea.

Partea ”profesională” a programului va include ateliere diverse (aplicații web, C++, design web, dezvoltare de jocuri, inteligență artificială, IoT, Java, rețelistică, Python, robotică, Scratch) coordonate de mentori proveniți din cadrul dojo-uri din Oradea, Orăștie și Timișoara, dar și de masteranzi, doctoranzi și cadre didactice ale Universității din Oradea.

Transportul va fi asigurat cu un autocar pe relația Timișoara - Arad - Salonta - Oradea.

Costurile de participare sînt următoarele

  • pentru participanți din Oradea - 400 RON (suma acoperă costul prînzurilor, participarea la excursia de o zi, după-amiaza la Nimpheae Thermae, petrecerea de la finalul zilei demonstrative de sîmbăta, fructe, dulciuri, apă, sucuri, etc, contribuția la costurile generale ale taberei și la acoperirea costurilor legate de participarea mentorilor)
  • pentru participanții din afara Oradiei - 980 RON (suma acoperă, în plus față de cele listate mai sus, cazarea, micul dejun și cina, respectiv transportul la și de la Timișoara)

Numărul total de locuri disponibile este de până la 70 de copii și tineri. Înscrierea se face pînă în ziua de joi, 26 iulie, ora 18:00, prin completarea formularului de aici.