Crater Maraton 2018

A cincea ediţie Crater Maraton o să fie organizatā de Velo Sport în 15 iulie 2018, între orele 08 și 17. Startul se va da la ștrandul cu Valuri din Băile 1 Mai (la 5 km de Oradea, lîngă Băile Felix), cel mai vechi ştrand cu valuri din ţară.

Crater Maraton îi diferit faţă de celelalte maratoanele de ciclism organizate pînă în prezent în zonă prin faptul că organizatorii au încercat să evite cît mai mult drumurile asfaltate şi localităţile. Traseele conţin mai puţin de 1 km de asfalt (în zona plecare / sosire), în rest te vei deplasa doar pe drum de pămînt sau pietruit, poteci prin pădure sau pe crestele dealurilor şi atingînd doar marginea localităţilor, fără a străbate satele în lung şi în lat.

În cadrul ediția din 2018 traseele vor suferi unele modificări față de anii anteriori. Ele sînt de trei tipuri (categorii): copii & familie ~ 3 km cu 75 de metri diferență de nivel, scurt ~ 27 km cu 550 metri diferență de nivel și lung ~ 49 km cu 1000 de metri diferență de nivel.

Mai multe informații găsești aici. Anul ăsta n-o să particip (însă n-am antrenament pentru așa ceva), dar o să trec prin zonă cu bicicleta.