Palatul Vulturul Negru va arăta diferit pentru Ziua Mondială Art Nouveau

La ediția din 2018 a zilei Art Nouveau vom avea în Oradea tururi cu ghid, vînătoare de detalii și alte chestii interesante. Inclusiv proiecții luminoase pe clădirile din Piața Unirii.

  • În ambele zile (anul ăsta ziua Art Nouveau se va aniversa sîmbătă și duminică, 9-10 iunie) tururile cu ghid organizate prin palatele aparținînd acestui stil vor avea loc de la ora 16 și 18 în limba română și ora 17 în limba maghiară.
  • Tot în ambele zile, de la ora 21, iubitorii de muzică vor putea asculta în Piața Unirii concertul de muzică clasică susținut de ansamblul de suflători al Filarmonicii Oradea cu un repertoriu al anilor 1920.
  • Sîmbătă, începînd de la ora 22, cei din Piața Unirii vor putea urmări un inedit spectacol de proiecție cu lumini, sunet și culoare pe fațada Palatului Vulturul Negru. Se dorește scoaterea în evidență a detaliilor arhitecturale ale acestuia.
  • Sîmbătă, începînd de la ora 20:00, în Piața Unirii, lîngă statuia lui Mihai Viteazul, va avea loc expoziția fotografică și vernisajul "Valurile Art Nouveau".

Participarea la aceste evenimente este gratuită.

Proiecția de lumini  de tip "architectural mapping" este realizată de Mindscape, firma care a cîștigat și Festivalul Luminii organizat la București.