Vînătoarea de detalii prin #Oradea

Cu ocazia Zilei Mondiale Art Nouveau (celebrată anual în 10 iunie) Platforma România 100 Oradea organizează concursul Vînătoarea de detalii cu scopul creşterii nivelului de informare şi conştientizare a specificului arhitectural local în rîndul copiilor şi evidenţierea importanţei protejării şi valorificării patrimoniului construit.

Vînătoarea de detalii este un concurs ce se adresează atît părinţilor cît şi copiilor, încurajînd activităţile culturale derulate în familie: echipele participante (formate dintr-un părinte şi un copil) vor primi cîte un set de 12 cartonaşe cu fotografii ale unor ornamente și / sau detalii de pe faţadele clădirilor Art Nouveau din Oradea şi o hartă pe care sînt marcate aceste clădiri.

Provocarea echipelor va fi de a lua la pas centrul Oradei şi de a găsi ornamentele ilustrate pe cartonaşe într-un timp cît mai scurt. Echipele vor prezenta organizatorilor pentru fiecare cartonaş primit: o fotografie cu ornamentul, o fotografie cu un membru al echipei în care va apărea în fundal clădirea pe care a fost găsit ornamentul şi harta unde vor fi corelate cartonaşele cu clădirile. Fotografiile vor fi prezentate pe telefonul mobil sau aparatul foto.

Punct de întîlnire al participanților este statuia lui Mihai Viteazul, Piaţa Unirii, Oradea.

Derularea concursului:

  • ora 14:15 - 14:30 înscrierea echipelor participante
  • ora 14:30 - 15:00 scurtă prezentare a patrimoniului Art Nouveau din Oradea, a concursului, a obiectivelor evenimentului şi a premiilor
  • ora 15 - 16 - derularea concursului
  • ora 16 - stabilirea echipelor de pe primele trei locuri şi înmînarea premiilor.

Premiul I: Voucher in valoare de 200 de lei la Librăria Humanitas

Premiul II şi III: Cîte o carte pentru copii de la Librăria Humanitas

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează