Legea pe-nțelesul tinerilor | Cristi Danileț la #Oradea

Editura Humanitas și Librăria Humanitas Oradea (Bulevardul Republicii nr. 11) te invită luni, 16 aprilie, începînd de la ora 17:00, la lansarea volumului Legea pe-nțelesul tinerilor de Cristi Danileț.

Alături de autor vor vorbi: Ioana-Gabriela Sasu-Sbârciog (consilier juridic) și Cristi Ardelean (student). Lansarea de carte se va încheia cu o sesiune de autografe.

Pe Cristi Danileț probabil că îl știi (sau măcar ai auzit despre el): după ce a lucrat douăzeci de ani ca judecător specializat în cazurile de delincvență juvenilă și peste cinci ani ca instructor de educație juridică în zeci de școli și licee din țară, Cristi Danileț ne propune un îndrumar practic cu privire la reguli și legi, destinat îndeosebi celor care sînt în formare, dar și cititorilor de orice vîrstă care vor să-și cunoască mai bine drepturile și obligațiile, precum și felul în care legea îi poate sancționa sau îi poate apăra. Lectura cărții Legea pe-nțelesul tinerilor este indispensabilă celor care vor să-și consolideze cultura juridică și civică, dar, mai ales, credința în atotputernicia legii – văzută ca aliat și pavăză a binelui și a noastră, a celor care vrem să fim de partea ei.

„Am scris acest manual ca să aflaţi ce drepturi şi îndatoriri aveți, ce garanţii sînt prevăzute în lege şi mai ales cum sînteţi protejaţi de organele statului atunci cînd aveţi o problemă majoră. Poate că informaţiile din această carte vă vor ajuta pe unii dintre voi să luaţi decizia corectă în ceea ce vă priveşte. Şi, cine ştie, poate că unii dintre voi vă veţi simţi atraşi de acest domeniu, şi în viitor vom deveni colegi. Aşa că vă invit să lăsaţi deoparte Facebookul pentru câteva ore şi să intraţi în universul regulilor şi al legilor. Începem cu prima regulă: aveţi dreptul să vă ştiţi drepturile!“ (Cristi Danileț)