Expoziția Dacii de la munte. Dacii de la cîmpie.

La sediul Muzeului orașului Oradea - Complex Cultural din cetate a avut loc azi, 20 martie 2018, începînd de la ora 12:00, vernisarea expoziției Dacii de la munte. Dacii de la cîmpie. Expoziția este organizată în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Universitatea de Vest din Timișoara și Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie din Hunedoara.

La eveniment au luat cuvîntul Sorin Tincu, managerul Muzeului Castelului Corvinilor, conf univ. dr. Dorel Micle, Universitatea de Vest și dr. Iosif Vasile Ferencz, arheolog la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Pornind de la interesul crescut pentru civilizația dacică expoziția va rămîne deschisă pentru public în perioada 20 martie - 15 mai 2018 și își propune să răspundă unei serii de întrebări elementare precum Cine au fost dacii? Cum trăiau ei?

Sînt expuse peste 90 de exponate (cuie, scoabe, ținte, cuțite, brăzdare, nicovale, vîrfuri de sageti, lingouri, fragmente ceramice etc.), menite să arate o imagine de ansamblu a stadiului de dezvoltare a societății dacice din perioada anterioară cuceririi romane. Piesele provin deopotriva din așezări dacice identificate în zone de munte, cît si de câmpie, fapt ce permite ilustrarea paralelă a modului de viață a acestor comunități și evidențierea elementelor distincte.

În perioada Școlii altfel prețul de vizitare al expoziției pentru elevi va fi de 1 leu. Nu ezita să îți iei colegii și să vă duceți acolo.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează