Tîrguri, tradiții și obiceiuri de Crăciun la cetatea #Oradea

Tradițiile și obiceiurile de Crăciun vor fi prezente în cetatea Oradea la sfîrșitul a două săptămîni din luna decembrie: 8-10 și 15-17 decembrie. Tîrguri de artizanat și produse realizat manual, vechile tradiții românești, bucatele bunicii și mesteșugurile vor cuceri cetatea în timp ce aceasta va fi umplută de meșteri populari, producători locali, dar și spectacole de colinzi. Plus cei ce vor dori să viziteze zona.

Casa Vinului, Casa cu Bunătăți, Cina Porcului, atelierele de produse manuale, ornamentele de Crăciun și Tîrgul Vintage sînt doar cîteva din surprizelele pregătite de organizatori, iar cei mici se vor putea bucura de ateliere în care să-și producă propriile globuri de sticlă sau ornamente de Crăciun.

Tradițiile culinare și bucatele după rețetele bunicii vor fi aduse de doi bucătari renumiți: Horia Vârlan și Antonio Passarelli. La fiecare sfîrșit de săptămînă un bucătar va participa și prezenta cina porcului și va găti după rețete unice cele mai bune mîncăruri. Compania Andromin, în calitate de partener principal, va pune la dispoziția celor doi mai mult de 4 porci care vor fi folosiți pentru evenimentul dedicat cinei porcului. Participanții la eveniment vor putea cumpăra produse proaspete din carne sau preparatele care vor fi pregătite acolo.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează