Centrul de transfuzie sanguină Oradea şi Rotaract Club Oradea te invită în perioada 10 - 24 noiembrie 2014 (adică două săptămîni începînd de azi), de luni pînă vineri între orele 07:30 și 11:30, să donezi sînge (adresa e aceeași: strada Louis Pasteur, nr. 30).

Odată ajuns la Centrul de transfuzie sanguină poți spune că donezi un strop de viață și vei primi un voucher din partea Rotaract.
În data de 24 noiembrie ei vor recompensa participanții cu o petrecere masură in Greenpub Oradea - dacă te duci cu voucherul și primești o băutură gratuită.

Condiții de admisibilitate la donarea de sînge:

Trebuie să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene care are reşedinţa în România, în deplină stare de sănătate, care se supune regulilor prelevării de sînge total şi componente sanguine de origine umană.

  • prezentarea cǎrtii de identitate
  • vîrsta: 18 – 60 de ani
  • persoanele peste 50 de ani care doresc sa devină donatori de sînge trebuie să se prezinte cu o adeverință de la medicul de familie caănu sufera de boli cronice și neuropsihice
  • masa corporală trebuie să fie intre: 50 – 100 kg la femei, 50 – 110 kg la bărbați
  • să nu fi consumat alcool și / sau grăsimi cu 24 de ore înainte de recoltare
  • sǎ consume multe lichide (fǎrǎ gaz) cu o zi ȋnainte și ȋn ziua donǎrii de sînge (pentru hidratare) și să aibă tensiunea sistolică între 110 și 180 mmHg
  • femeile să nu fie însărcinate, sǎ nu alǎpteze, sǎ nu fie în timpul ciclului menstrual
  • să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale sau să nu se fi tatuat
  • să treacă două săptămîni de la ultima vizită stomatologică
  • să nu fi suferit de: TBC, sifilis, malarie, ulcer, diabet zaharat decompensat, boli de inimă, epilepsie, boli de piele, bruceloză, miopie (-) 6 dioptrii

Se va completa fișa si chestionarul (date confidențiale) – este esențial ca rǎspunsurile sǎ fie corecte, oneste, cu menționarea oricǎrui eveniment pre-donare se va determina nivelul hemoglobinei și selectiv a transaminazelor și glicemiei și se va efectua un examen medical (puls, tensiune) dupǎ care se va face indicația de donare de sînge, de cǎtre medic.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Campania Donează un strop de viață - Dan-Marius Sabău - evenimente Oradea: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.